Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Οι δυνατοί άνθρωποι ομορφαίνουν την καθημερινότητα μας

Άνθρωπος υγιής πνευματικά, σωματικά και ψυχικά, παλεύει εδώ και καιρό να ξυπνήσει τον γίγαντα της δύναμης που κατοικεί μέσα στην ψυχή του. Αξιοπρεπέστατος και γλυκύτατος, αγωνιά και κοπιάζει εδώ και χρόνια να ελέγξει την ζωή του, να ανακαλύψει τον σκοπό της προσπάθειάς που καταβάλλει, μακριά από την ζεστασιά της αγέλης.

Όλοι οι δρόμοι του οδηγούν στην καλύτερη επιβίωση. Ότι έχασε εύκολα, δύσκολα το ξανακέρδισε. Αντιλαμβάνεται πλήρως αυτό που ζει, μα ταυτόχρονα τα μάτια του κρύβουν μία απεριόριστη δύναμη που έχει καταφέρει να αφυπνίσει, σε σχέση με τους υπόλοιπους που την έχουν ρίξει σε χειμερία νάρκη.

Αν κάτσεις να μιλήσεις μαζί του θα καταλάβεις ότι δύσκολα η ζωή θα τον γονατίσει. Είναι που έμαθε τους φόβους του να τους αντιμετωπίζει με χαμόγελα πόνου. Είναι που τα όνειρά του, διαμορφώνουν μια δύσκολη, μα όμορφη ζωή και κάθε τι καταστροφικό που εμφανίζεται μπροστά του με περίσσεια ψυχική δύναμη το διώχνει.

Ελπίζει πάντα πως υπάρχει μπροστά του και κάτι άλλο που θα τον βοηθάει στις δύσκολες στιγμές του. Ελπίζει, πως στην προσπάθεια και στα θέλω, υπάρχει πάντα ανταπόκριση.

Δεν συνηθίζει να γυρίζει πίσω να βλέπει τις διαδρομές του, μα δεν τις ξεχνάει ποτέ, έμαθε να τις σέβεται. Δύσκολα θυμώνει και δύσκολα σε θυμώνει.

Μένει πάντα εκεί που θέλει με τις όποιες συνέπειες. Στρέφει το βλέμμα του και σε κοιτάει κατάματα και τα μάτια του αντηχούν αλήθειες, η χροιά της φωνής του ηρεμία και καθαρότητα.

Οι δοκιμασίες που πέρασε έχουν πάψει να ηχούν στα αυτιά του, παρά μόνο αν τις ακούσεις να στις εξιστορεί επανέρχονται.

Είναι από εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που από το μηδέν είναι ικανοί να δημιουργήσουν τα πάντα. Καθαρή και επικίνδυνη κατηγορία, που κρατάει καλά φυλαγμένα μέσα της όλα τα βιώματα.

Σκέφτεται, θυμάται, αναβιώνει, διηγείται, νιώθει, συναναστρέφεται, χαμογελάει αλλά δεν νοσταλγεί πια. Προχωράει, πορεύεται, ονειρεύεται, μα κυρίως καρφώνει το βλέμμα του μπροστά και προχωρά αγέρωχα και τίμια.

Αυτή είναι η δύναμή του, ότι ακόμα και αν τον αναγκάζουν να ζει στον κόσμο των άλλων, αυτός δεν τον επιλέγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου