Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Επαφή με τα δικά σας Χαρακτηριστικά

Μην επηρεάζεστε από κανέναν όταν τολμάτε να έρθετε σε επαφή με τα δικά σας χαρακτηριστικά. Όταν τολμάτε να αναλάβετε την προσωπική σας αλήθεια και αυτή επικρίνεται ή αμφισβητείται, μην εγκλωβιστείτε σε φόβους άλλων.

Εάν νιώθετε δύναμη μέσα σας, οι άνθρωποι που διακρίνονται από άλλα χαρακτηριστικά ή και από τα ίδια αλλά δεν τα έχουν αξιοποιήσει ακόμα, επειδή τα φοβούνται, δεν θα σας εμπιστευτούν και θα επικρίνουν την προσπάθειά σας. Όσο εσείς πιστεύετε πως δύναμη δεν σημαίνει εξουσία, αλλά ικανότητα να λειτουργείτε αυτόνομα και να προχωράτε στους στόχους σας, τόσο θα κατανοήσετε ότι η οπτική που σας παρουσιάζουν έχει να κάνει με δικές τους δυσκολίες και θα επιμείνετε στην αποκάλυψη της προσωπικής σας αλήθειας. Όσο υποστηρίζετε τη δύναμή σας χωρίς αντιφάσεις, θα κατανοήσετε κι εκείνους γιατί θα νιώθετε ικανοποίηση από αυτό που είστε και κάνετε.

Εάν είστε αποφασιστικός, που σημαίνει ότι προχωράτε δυναμικά ξεπερνώντας τα εμπόδια που στέκονται στο δρόμο σας, χωρίς να σας πτοεί κάτι και παίρνετε δύσκολες αποφάσεις αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ίσως αυτό επικριθεί από εκείνους που φοβούνται τις ευθύνες τους. Όσο όμως εσείς αντιλαμβάνεστε ότι αποφασιστικότητα δε σημαίνει σκληρότητα, αλλά ικανότητα να αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις και να διαχειρίζεστε σκέψεις και συναισθήματα σε αυτές, τόσο πιστεύετε στο καλό που διακρίνει αυτό το χαρακτηριστικό σας.

Εάν είστε τολμηρός, παίρνετε αποφάσεις σύμφωνα με την αξία σας. Εκτιμάτε την κάθε κατάσταση και σε ό,τι είναι σύμφωνο με την αξία σας τολμάτε σε αυτό. Δεν σας σταματάει κάτι εύκολα, αλλά τάσσεστε σε ένα σκοπό ωφέλιμο για σας και για άλλους.

Αν δεν αναλάβετε τη δύναμη, την τόλμη και την αποφασιστικότητά σας επειδή δίνετε λάθος σημασία σε αυτές τις έννοιες, αυτά τα χαρακτηριστικά επειδή, έτσι η αλλιώς, υπάρχουν μέσα σας θα βγουν με άναρχο ή στερεοτυπικό τρόπο. Η δύναμη θα εμφανιστεί είτε σαν αδυναμία είτε σαν σκληρότητα, η αποφασιστικότητά σας είτε σαν αναποφασιστικότητα είτε σαν ακαμψία, η τόλμη σας είτε σαν ατολμία είτε σαν παράτολμο ρίσκο χωρίς πυξίδα και χωρίς σκοπό που ανταποκρίνεται στην αξία σας και σε μια αντικειμενική αξία.

Δεν είναι εύκολο να γνωρίσει κάποιος τα χαρακτηριστικά του ειδικά αν αυτά αμφισβητήθηκαν στο παρελθόν. Απαιτεί μήνες δουλειάς με τον εαυτό σας. Ένας εκλαϊκευμένος τρόπος που τον μοιράζομαι μαζί σας, τολμώντας να πάρω το ρίσκο, είναι να παρατηρήσετε ή να θυμηθείτε τους ανθρώπους με τους οποίους δημιουργήσατε ή έχετε σχέσεις και κυρίως εκείνους με τους οποίους εμπλακήκατε πολύ έντονα συναισθηματικά, που απασχόλησαν, δηλαδή, τα συναισθήματά σας, είτε με ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο είναι μέσω μιας αντιπαράθεσης που κράτησε. Μην μένετε όμως στα αρνητικά τους χαρακτηριστικά αλλά σε εκείνα τα θετικά που τους έκαναν να ξεχωρίζουν στα μάτια σας. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι και δικά σας.

Ό,τι διαθέτει κάποιος που αποτελεί την προσωπικότητά του είναι δώρο για τον ίδιο άρα και για άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου