Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Αν σ’ ενθουσιάζει και σε τρομάζει ταυτόχρονα, αξίζει να το ζήσεις

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρξε ένας έρωτας που άξιζε να ζήσεις, γιατί όχι μόνο σ’ ενθουσίαζε η ύπαρξή του, αλλά και σε τρόμαζε με τη δύναμη που κατείχε. Έκανε την καρδιά σου να χτυπάει σαν τρελή από λαχτάρα και ξύπνησε μέσα σου ένα πρωτόγνωρο πάθος που πάντα νοσταλγούσες, αλλά ποτέ δεν είχες ζήσει.
Είχες διαβάσει για τα κατορθώματά του σε ολόκληρους τόμους βιβλίων, είχες ακούσει τι μπορεί να κάνει μέσα από στίχους τραγουδιών κι έγινες μάρτυρας της δύναμής του μέσα απ’ τις ταινίες και τα παραμύθια που ενέπνευσε.

Σου έδωσε πνοή αυτό το εθιστικό μυστήριο, έκανε το μυαλό σου να ξεχάσει κάθε αμφιβολία και κάθε «πρέπει» και να κυνηγήσει τον έρωτα πριν να είναι πολύ αργά. Είδες σε εκείνα τα μάτια όλα όσα θα ήθελες κάποια στιγμή να ζήσεις, σε εκείνο το χαμόγελο όλα όσα θα ‘θελες να είσαι για να μη σβήσει ποτέ και σε εκείνη την αγκαλιά ένα αιώνιο καταφύγιο, στο οποίο κανείς δε θα μπορούσε να εισβάλει.

Και ξέρεις γιατί τρόμαξες; Γιατί κανένα συναίσθημα και κανένας άνθρωπος δε σ’ έκανε ποτέ να νιώσεις πως μπορείς να πετάξεις από ευτυχία. Να βγεις στους δρόμους και να φωνάξεις, να μοιραστείς ένα κομμάτι του έρωτά σου μ’ αυτούς που ίσως να μην τον έχουν συναντήσει ακόμη, μ’ ανθρώπους που μπορεί και ν’ αγνοούν την ύπαρξή του.

Γι’ αυτό, λοιπόν, αξίζει να ρισκάρεις ό,τι έχεις και δεν έχεις για να τον ζήσεις. Ακόμη κι αν σε τρομάζει η ένταση που κρύβει, μη διστάσεις ν’ απολαύσεις την κάθε στιγμή και ν’ ανυπομονείς για το τι θα φέρει η επόμενη. Αξίζει να ζήσεις έναν έρωτα που να γεμίζει το σώμα σου ολόκληρο από ηδονή με κάθε του λέξη και κάθε του άγγιγμα. Που να θολώνει το μυαλό σου απ’ το πάθος και να σε βυθίζει σ’ ένα όνειρο απ’ το οποίο δε θα θέλεις ποτέ να ξυπνήσεις.

Κι όταν γίνει επιτέλους η πραγματικότητά σου, θα ευχαριστείς τον εαυτό σου που επέλεξε να το ζήσει. Να αφεθεί ολοκληρωτικά στη μαγεία του και να πάρει επιτέλους τη ζωή στα χέρια του. Δεν είναι εύκολη απόφαση, ξέρεις, να ρισκάρεις τα πάντα για μια δόση ευτυχίας. Για να ζήσεις έναν έρωτα μοναδικό. Γιατί δεν έχεις καμία εγγύηση πως θα είναι αυτό που έψαχνες τόσο καιρό. Κι αυτό είναι που τον κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό.

Θα ‘ρθει στη ζωή σου τυχαία κι απρόβλεπτα. Δε θα ξέρεις από πού θα σε χτυπήσει, αλλά θα το νιώσεις, μη φοβάσαι. Θα ξυπνήσει τις πεταλούδες που δεν ήξερες πως υπάρχουν στο στομάχι σου, θα πλημμυρίσει την καρδιά σου από χαρά και το μυαλό σου από ευφορία.

Μην περιμένεις να τον βρεις στα γνωστά μέρη που τον έψαχνες γιατί θα απογοητευτείς. Θα εμφανιστεί απ’ το πουθενά στο πρόσωπο του ανθρώπου που έχει καταφέρει να κοιτάξει μέσα στην ψυχή σου, χωρίς καν να του το ζητήσεις. Θα συγχρονιστούν τα μυαλά σας, προτού έρθουν σ’ επαφή τα σώματα κι αυτό είναι που θα σφραγίσει την αρχή της ιστορίας σας.

Θα τον συλλογίζεσαι στις άσπρες και στις μαύρες σου, θα κυριαρχεί στις σκέψεις σου και θα νιώθεις το άγγιγμά του ακόμη κι όταν θα ‘ναι μίλια μακριά. Αυτή είναι κι η μαγεία του έρωτα. Σε ηλεκτρίζει με την έντασή του και σε γαληνεύει με την παρουσία του. Όπως και να ‘χει, δε θα σ’ αφήσει ποτέ και για κανένα λόγο σε ησυχία.

Αν ένας άνθρωπος, λοιπόν, ξυπνάει μέσα σου συναισθήματα που δεν έχεις νιώσει ξανά στη ζωή σου, μην τρομάξεις. Άσε την καρδιά σου να σε οδηγήσει και σιγά-σιγά, θα βρεθεί εκεί όπου ανήκει. Και να θυμάσαι πως «Έρωτας είναι ο θρίαμβος της φαντασίας επί της νοημοσύνης». Ο θρίαμβος του ονείρου επί της πραγματικότητας. Μην αφήσεις κανέναν να σου τον στερήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου