Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Υπάρχουν πετυχημένες τακτικές προσέγγισης του άλλου φύλου;

Για όποιον ψάχνει με αγωνία εγγυημένες τακτικές προσέγγισης του άλλου φύλου, αυτό το άρθρο δεν τον αφορά. Γιατί, δυστυχώς δεν υπάρχουν πετυχημένες τακτικές προσέγγισης ή συγκεκριμένα κομπλιμέντα που «πιάνουν» σε ένα φλερτ.

Τα κομπλιμέντα – κυρίως στις γυναίκες –  δεν είναι το παν σε ένα ραντεβού, αλλά ο τρόπος και η στιγμή που τα λέμε. Για να έχετε κάποια επιτυχία με το άλλο φύλο χρειάζεται να έχετε  αρκετή αυτοπεποίθηση, χιούμορ και να έχετε καταπολεμήσει το άγχος ώστε να είσαστε πιο φυσικοί, ανοικτοί στην επικοινωνία και το σώμα σας να μην νιώθει άβολα.

Ασφαλώς, και πρέπει να κοιτάτε στα μάτια τον άλλο δείχνοντας του έτσι ότι σας ενδιαφέρει και βεβαίως να χαμογελάτε αβίαστα όταν δίνεται η ευκαιρία.
Κυρίως, σε κάθε συνάντηση προσπαθήστε να είστε ο αληθινός και ο αυθεντικός εαυτός σας, στην ευχάριστη έκδοση του, όμως. Ένα χαμόγελο είναι η πιο απλή μορφή του φλερτ. Όταν είναι αληθινό, δείχνει ότι ενδιαφερόμαστε αυθεντικά για το συγκεκριμένο άτομο.

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει κάποιος, το βλέμμα σας να είναι πάνω του λίγο παραπάνω από το κανονικό. Ένα άγγιγμα, αλλά με ανεπαίσθητο τρόπο, είναι ένα προφανές σημάδι ενδιαφέροντος.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι καλύτερα να προσεγγίσετε τον άλλο με τον οποίο φαίνεται από τον τρόπο εμφάνισης και ντυσίματος του,  ότι έχετε κοινά σημεία.

Προσέξτε ασφαλώς αυτά που σας λέει και δείξτε του/της ότι ακούτε με ενδιαφέρον όσα λέει.
Στη συζήτηση να αποφύγετε τα κοινότοπα θέματα και επιλέξατε κάτι που σας ενδιαφέρει και πιστεύετε ότι θα αρέσει και στο άτομο που έχετε απέναντι σας. Για παράδειγμα, βρείτε κάτι ενδιαφέρον πάνω του/της ή στα ενδιαφέροντα του/της, κάντε ένα σχόλιο και δείτε πως θα αντιδράσει.

Όσο περισσότερο βλέπει ότι έχετε κοινά ενδιαφέροντα τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η προσέγγιση σας. Αν πρόκειται να κάνετε κάποιο κομπλιμέντο, πείτε κάτι αληθινό, για να γίνει αποδεκτό. Τέλος, δείξτε μεν ενδιαφέρον για τον άλλο και κάντε ερωτήσεις για τον εαυτό του και τη ζωή του, χωρίς, όμως, να γίνεστε αδιάκριτος.

Το φλερτ για άντρες και γυναίκες
Μην φλερτάρετε άγαρμπα αλλά με σωστό τρόπο και για να το απολαύσετε. Μην ξεχνάτε πως μερικές φορές ένα φλερτ μπορεί να σας δώσει τον σύντροφο της ζωής σας. Γι' αυτό απαιτεί κάποιες κοινωνικές δεξιότητες για να προσελκύσετε τους άλλους.

Συμβουλές για τις γυναίκες:
■ Θα πρέπει να δοθούν σαφή μηνύματα με τη συμπεριφορά σας. Εάν φλερτάρετε με σεξουαλικό τρόπο, θα προσελκύσετε τους άνδρες που θέλουν σεξ.
■ Μια απαλή και σέξι φωνή θα βάλει ένα ‘πέπλο’ στην εμφάνισή σας.
■ Αν δεν σας ενδιαφέρει απλά να αρνηθείτε ευγενικά.

Συμβουλές για Άνδρες:
■ Μην δείξετε σε κάθε προσπάθεια ότι είστε ένας ‘διαστημικός’ και απότομος εισβολέας. Τα κορίτσια θα τρομοκρατηθούν.
■ Μην φλερτάρετε για sex. Το φλερτ πρέπει να είναι φιλικό.
■ Μην καυχιέστε για τον εαυτό σας. Κάντε της ανοιχτές ερωτήσεις, για να την γνωρίσετε.
■ Μη κάνετε ψευδή κομπλιμέντα. Αντίθετα τα ειλικρινή είναι ευπρόσδεκτα.

Συμβουλές για τους δύο:
■ Φορέστε το αβίαστο και καλό σας χαμόγελο.
■ Προσθέστε αυτοεκτίμηση
■ Το φλερτ είναι για διασκέδαση, δεν πρέπει να νιώσετε άσχημα ή να βγάλετε κακίες εάν απορριφθεί.
■ Για αρχή, κάντε κομπλιμέντα για τα ρούχα, τα μάτια ή χαμογελάστε με χιούμορ.
■ Κοιτάξτε στο μάτια τον άλλον ενώ μιλάει.
■ Αγγίξτε απαλά το χέρι ή το χέρι του.
■ Όταν αισθάνεστε πως ο άλλος δείχνει ενδιαφέρον, ζητήστε ένα ραντεβού.

Και μην ξεχνάτε... Απολαύστε το φλερτ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου