Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Mπορεί μια λάμπα να αλλάξει τη διάθεση μας;

Ψάχνουμε απεγνωσμένα να βρούμε τρόπους για να νιώθουμε καλά. Αν μπορεί με ένα μαγικό κουμπί να είμαστε πιο ευτυχισμένοι μέσα στον χώρο μας, μήπως θα ήταν καλό να το γνωρίζουμε για να λάβουμε τα μέτρα μας; Και να πειραματιστούμε μόνο με τον διακόπτη;

Συννεφιασμένη Κυριακή
Κάτι ο καιρός, κάτι η αλλαγή του χρόνου, ο βαρύς χειμώνας, ο μουντός ουρανός, μαζί με την γενικότερη ατμόσφαιρα, πρέπει να ξεπερνάς τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου για να χαμογελάς. Και να το εννοείς.

Μαύρη σκηνοθεσία
Κι αν νομίζετε ότι είστε οι μόνοι που αισθάνεστε έτσι, θα νιώσετε μάλλον καλύτερα αν συνειδητοποιήσετε πως ο χειμώνας, με τους πιο σκοτεινούς μήνες, πάντα σκηνοθετεί τη ζωή μας με πιο μαύρη διάθεση.

Αναζητώντας το φως
Αντί λοιπόν να κλαιγόμαστε, να γκρινιάζουμε, να απομονωνόμαστε, να παραμένουμε απαθείς και αγχωμένοι, μπορούμε να αναζητήσουμε το φως. Ή να το δημιουργήσουμε, όταν δεν υπάρχει αρκετός ήλιος.

4 Εποχές
Θα αυξήσουμε την φωτεινότητα. Μέχρι να έρθει η άνοιξη. Χωρίς κάτι πιο δραστικό. Θα αναζητήσουμε την χαρούμενη λάμπα. Το χαρούμενο φως, το θεραπευτικό φως, γνωστό και ως SAD, λάμπες που κυκλοφορούν σε δαιφορετικά μεγέθη, και σχήματα και όπως συμβαίνει με όλα τα αντικείμενα, διαφορετικές τιμές.

Η άνοιξη μέσα μας
Ένα φως με ενέργεια. Εξαιρετικά εύκολο στην χρήση. Το κρατάμε πάνω σε μια επιφάνεια κοντά μας, καθώς δουλεύουμε, ντυνόμαστε, κυκλοφορούμε μέσα στο σπίτι. Και αν δυσκολευόμαστε να ξυπνήσουμε το πρωί, υπάρχει και αντίστοιχο φως-ξυπνητήρι. Σαν μια προσκηνοθετημένη Ανατολή. Και μην ξεχνάτε. Δεν αργούν οι μέρες που θα αρχίσει να νυχτώνει πιο αργά… Η άνοιξη δεν θα αργήσει να φανεί. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου