Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Η ταχύτητα που επιβάλλεται στα συστήματά μας είναι επικίνδυνη

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ταχύτηταΤο κακό έχει κι έναν άλλο τρόπο να καταστρέψει την ανθρωπότητα. Σε αυτή την εποχή, οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι με την ταχύτητα. Νομίζουν ότι η ταχύτητα είναι ο κύριος παράγοντας για την επιτυχία και την ανάπτυξη. Λόγω αυτής της ψευδούς ιδέας, έχουν δημιουργήσει ένα ψέμα που επιβάλλει την αύξηση της ταχύτητας πάνω μας. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο άνθρωπος θα χάσει τον έλεγχο πάνω στο χρόνο του και θα μετατραπεί σε έναν τροχό σε μια μεγάλη μηχανή - και εκείνοι που πατούν τα κουμπιά θα καθορίζουν την ταχύτητά του και θα τον κάνουν να τρέχει μέχρι να γίνει άχρηστος.

Σε μια προχωρημένη εποχή, οι άνθρωποι θα ζουν στην ιδέα του Απείρου. Δεν θα αναγκάζουν το σώμα τους να τρέχει πιο γρήγορα από ό, τι είναι ικανό. Στην εποχή μας, η ζωή έχει οριστεί με τέτοιο τρόπο που κάθε ώρα έχει προγραμματιστεί για κάτι. Πολύ σύντομα, κανείς δεν θα έχει ιδιωτική στιγμή που δεν θα είναι φορτωμένη με κάτι που πρέπει να γίνει.

Η αναγκαστική ταχύτητα έχει πολλά μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, τα παιδιά αναγκάζονται να ενεργούν ως ενήλικες. Ο άνθρωπος είναι αναγκασμένος να συντονίζει τον εαυτό του και να ζει με την ταχύτητα των μηχανών. Η ταχύτητα μπορεί να μετατραπεί σε έναν αποσυνθετικό παράγοντα· μπορεί να φορτώσει το νου και τη καρδιά μας και να τα κάνει μηχανές.

Λαμβάνουμε τριακόσιες φορές περισσότερες γνώσεις από ό, τι λάμβανε ο μέσος μαθητής διακόσια χρόνια πριν, αλλά ο εγκέφαλός μας είναι σχεδόν ο ίδιος εγκέφαλος. Λαμβάνουμε πεντακόσιες φορές περισσότερα συναισθήματα από ό, τι λάμβανε ένας μέσος άνθρωπος πριν από εκατό χρόνια. Οι ημερήσιες εφημερίδες μας, η τηλεόραση και οι ειδήσεις μας φορτώνουν και φέρνουν συναισθήματα από όλο τον κόσμο. Οι οργανισμοί μας είναι υπό μεγαλύτερη πίεση κάθε μέρα, φορτωμένοι με ραδιενέργεια, βραχέα κύματα, τηλεφωνικές κλήσεις, και αυξανόμενες καθημερινές υποχρεώσεις.

Εκατό χρόνια πριν, υπό κανονικές συνθήκες, ένα παιδί είχε μόνο μερικά συναισθηματικά σοκ στη ζωή του. Αλλά στις μέρες μας, ένα παιδί έχει, σε μια μέρα, έναν αριθμό συναισθηματικών σοκ ίσο με εκείνα του συνόλου της ζωής ενός παιδιού στο παρελθόν. Αν παρακολουθεί μια βίαιη ή εγκληματική ταινία, αν ακούει ειδήσεις του πολέμου, του εγκλήματος, της τρομοκρατίας και των σεισμών, το συναισθηματικό σώμα του περνά μέσα από έντονη πίεση. Όταν ακούει ότι "αξιοσέβαστοι" άνθρωποι εξαπατούν την κυβέρνηση, ή ότι ένας πρόεδρος σπιλώνεται ή δολοφονείται, ή ότι η αστυνομία πουλά ναρκωτικά, υφίσταται τεράστιο νοητικό και συναισθηματικό σοκ. Οι διαταραχές αυτές είναι υπεύθυνες για τον τρόπο που ενεργεί στο σχολείο, για την στάση που έχει απέναντι στους γονείς του, για τις σχέσεις που έχει στην κοινότητά του, για τα εγκλήματα που θα διαπράξει για τη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, για την φυγή του από τα καθήκοντα και τις ευθύνες.

Γιατί φορτώνουμε τις καρδιές και το νου των παιδιών μας με εικόνες εγκληματικότητας, τρομοκρατίας, καταστροφής, ανεντιμότητας και αποτυχίας; Όλες αυτές οι εικόνες θα επηρεάσουν την εκπαίδευσή τους, τη συμπεριφορά και την υγεία τους. Ο Σατανάς το γνωρίζει αυτό και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία πιο βίαιων, εγκληματικών ταινιών, ειδήσεων και εκδηλώσεων με σκοπό να δημιουργήσει έναν τρελό κόσμο.

Η ταχύτητα που επιβάλλεται στα συστήματά μας είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τη σωματική υγεία μας, αλλά και για την πνευματική υγεία και την ηθική ζωή μας. Συλλέγουμε πληροφορίες και γνώσεις στο νου μας, και πενήντα τοις εκατό των εν λόγω πληροφοριών και της γνώσης δεν έχει καμία χρήση για μας ή για τους άλλους. Σαν τα σκουπίδια, συλλέγουμε πληροφορίες στις αυλές του νου μας και έτσι χάνουμε πολύτιμο χώρο στην ακαταστασία. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερα κατάλληλα δεδομένα, λόγω των σκουπιδιών που καταλαμβάνουν όλο το χώρο τους.

Είμαστε αναγκασμένοι να συλλέγουμε γρήγορα δεδομένα, συναισθήματα και πληροφορίες. Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε τα πράγματα με έναν μηχανικό τρόπο. Μια μέρα θα γίνουμε μόνο ένας χειριστής της μηχανής που δημιουργήσαμε για να κάνει όλες τις εργασίες μας και, αν το μηχάνημα κάνει κάτι στραβά, θα χάσουμε το κεφάλι μας.

Επιταγχύνουμε την ανάπτυξη των λαχανικών μας. Απαιτούμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Θέλουμε άμεσες απαντήσεις, ανταμοιβές και λύσεις στα προβλήματά μας. Έχουμε χάσει την κατάσταση του άχρονου. Το άχρονο είναι υγεία, χαλάρωση και συντονισμός με την Απειροσύνη. Το άχρονο δεν προέρχεται από τη γνώση, αλλά από την απελευθέρωση.

Επιβάλλουμε τέτοια ταχύτητα στους μηχανισμούς μας που θα τελειώσουμε τη ζωή της ανθρωπότητας σε αυτόν τον πλανήτη. Πρέπει να επιβραδύνουμε. Η ταχύτητα οδηγεί στην τρέλα, αν δεν ελέγχεται με την υπομονή. Η υπομονή είναι ένα αίσθημα της Απειροσύνης.

Όταν οι έμποροι έφεραν για πρώτη φορά μεγάλα ρολόγια σε ορισμένες ανατολικές χώρες, εξετάστηκαν και θεωρήθηκαν ένα εργαλείο του Σατανά. Επιτέθηκαν στους εμπόρους και κατέστρεψαν τα ρολόγια με σφυριά. Οι παππούδες μου συνήθιζαν να μας λένε ξανά και ξανά αυτή την ιστορία για να μας κάνουν να καταλάβουμε πόσο αδαείς ήταν αυτοί οι άνθρωποι που νόμιζαν ότι τα ρολόγια ήταν εργαλείο του Σατανά. Αλλά αν το εξετάσουμε προσεκτικά, υπήρχε μια διαισθητική αντίληψη στις δράσεις αυτών των ανθρώπων. Έχουμε μετατρέψει τη ζωή σε μια μηχανή μέσα από τα ρολόγια, τα ρολόγια χεριού και τα ταχύμετρα.

Αναγκάζουμε τον εαυτό μας κάθε χρόνο να λειτουργεί σε όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα, πληρώνοντας γι'αυτό μέσω της κακής υγείας και της παραφροσύνης μας. Η συνειδητότητά μας είναι τυλιγμένη στην έννοια του χρόνου κατά τέτοιο τρόπο που δεν έχουμε μια περίοδο δέκα λεπτών στο άχρονο. Ακόμα και οι περίοδοι "ανάπαυσης" είναι πλημμυρισμένες με τις σκέψεις για το τι θα γίνει μετά από αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα της "ανάπαυσης". Είναι μόνο στη κατάσταση του άχρονου που μπορεί να αποκατασταθεί η υγεία του σώματος, της καρδιάς και του νου.

Ορισμένοι άνθρωποι είναι ήδη μηχανές. Τρέχουν με μια ταχύτητα που τους επιβλήθηκε, επειδή η ταχύτητα έχει γίνει ίση με την επιβίωση. Για να επιβιώσει, πρέπει κανείς να αυξάνει συνεχώς την ταχύτητα στη σκέψη του, στα συναισθήματα, στη δράση, ακόμη και στο προφορικό και γραπτό λόγο.

Μια μέρα ένας μηχανικός αυτοκινήτων μου είπε ότι μπορούσε να αλλάξει ένα ελαστικό κάθε πέντε λεπτά. "Ποιος είναι ο σκοπός που το κάνεις αυτό;" Ρώτησα. "Περισσότερα χρήματα", είπε. Μήνες αργότερα, πήγα πίσω για να μου αλλάξει ένα ελαστικό. Καθόταν σε μια παλιά μπαταρία. "Ποιο είναι το πρόβλημα?" Τον ρώτησα. "Ήμουν στο νοσοκομείο για τρεις μήνες. Έχουν αλλάξει τα ελαστικά μου, αλλά η μηχανή μου δεν λειτουργεί πολύ καλά και δεν μπορεί να δουλέψει για κάποιο διάστημα". Κάποιος μπορεί να "αλλάξει ελαστικά", αλλά αν ο κινητήρας του έχει φθαρεί, τα καινούργια ελαστικά δεν θα βοηθήσουν. Πληρώνουμε για την παραβίαση της αρχής του άχρονου.

Η όλη ιδέα του χρόνου και της ταχύτητας είναι μια ψευδαίσθηση κατασκευασμένη από τις σκοτεινές δυνάμεις για να εξολοθρεύσουν την ανθρώπινη ύπαρξη από αυτόν τον πλανήτη. Πώς μπορούμε να απομονώσουμε τους εαυτούς μας από μια τέτοια μηχανική ζωή με βάση το χρόνο και την ταχύτητα; Ο μόνος τρόπος που εξακολουθεί να παρουσιάζει ελπίδα βρίσκεται στις στιγμές του στοχασμού στην οποία μπορούμε να εισέλθουμε στο πεδίο του άχρονου και να αισθανθούμε μια βαθιά χαλάρωση από τις επιβαλλόμενες πιέσεις και τις απαιτήσεις της εποχής και της ταχύτητας. Δεν υπάρχει θεραπεία, εκτός από μια καταστροφική έκρηξη ή μέσω ενός καλά οργανωμένου σχεδίου που θα μειώσει τις απαιτήσεις της εποχής και την ταχύτητα και θα δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να ζήσουν στην ηρεμία, τουλάχιστον για λίγα λεπτά, στη χαρά του άχρονου. Η έκσταση, η συγκέντρωση και η ενατένιση είναι στιγμές του άχρονου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου