Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Επιστήμονες λένε ότι ο χωροχρόνος δεν έχει διάσταση του χρόνου

spacetime
Ο χρόνος δεν είναι η τέταρτη διάσταση του χωροχρόνου, ούτε είναι η απόλυτη ποσότητα που ρέει από μόνη της, λένε ερευνητές της Σλοβενίας. Αντίθετα, προτείνουν ότι ο χρόνος είναι απλώς ένα μέτρο που υποδηλώνει την αριθμητική σειρά των αλλαγών.

Η νέα αυτή θεωρία βασίζεται στο γεγονός ότι ούτε καν ο φημισμένος φυσικός Αλβέρτος Αϊνστάιν πίστευε ότι ο χρόνος (t) ήταν η τέταρτη διάσταση. Με άλλα λόγια, όταν εξετάζουμε το διάστημα, δεν θα πρέπει να βλέπουμε τρεις διαστάσεις (3D), καθώς και μία του χρόνου, αλλά μάλλον τέσσερις διαστάσεις (4D).

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, ο χρόνος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη μέτρηση της αριθμητικής σειράς των μεταβολών της ύλης, και δεν μπορεί να εξηγήσει άλλα φαινόμενα που συμβαίνουν στον υλικό κόσμο. Η νέα μελέτη διεξήχθη από ερευνητές στο Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Bistra (SRCB) της Σλοβενίας.

Παρατηρώντας το Σύμπαν με βάση την άποψη αυτή, η ομάδα υποστηρίζει ότι η εξήγηση της μεταβίβασης της κβαντικής πληροφορίας γίνεται πολύ πιο εύκολη. Ένας τετραδιάστατος (4D) χώρος προσφέρει το καλύτερο δυνατό μέσο για τις μεταφορές αυτές.

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της νέας πρότασης είναι ότι ο χρόνος δεν έχει καμία απολύτως πρωταρχική φυσική ύπαρξη. Είναι, στην πραγματικότητα, απλώς μια μαθηματική τιμή, που χρησιμοποιούμε για τη μέτρηση της συχνότητας και της ταχύτητας ενός αντικειμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, η χρησιμοποίηση του t σαν μια τιμή του άξονα-X σε ένα γράφημα, είναι εσφαλμένη, δεδομένου ότι δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον ίδιο τον χρόνο. Η ιδέα αυτή επεκτείνεται σε σε δύο ερευνητικές εργασίες, η μία από τις οποίες δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physics Essays. Η δεύτερη θα εμφανιστεί προσεχώς στο ίδιο περιοδικό.

Η πρόταση ζητεί ουσιαστικά μια μετατόπιση παραδείγματος σε αυτόν τον τομέα της έρευνας. Οι μελέτες υποστηρίζουν οι επιστήμονες θα πρέπει να εκτιμούν τον χωροχρόνο ότι έχει τέσσερις διαστάσεις του χώρου. Η κύρια επίπτωση αυτής της άποψης είναι ότι το Σύμπαν είναι πραγματικά άχρονο.

"Ο χώρος Minkowski δεν είναι στην πραγματικότητα 3D + T, είναι 4D. Η άποψη που θεωρεί ότι ο χρόνος να είναι μια φυσική οντότητα στην οποία σημειώνονται ουσιώδεις αλλαγές έχει εδώ αντικατασταθεί με μια πιο βολική άποψη του χρόνου, ότι είναι απλώς η αριθμητική σειρά της αλλαγής της ύλης”, γράφει η ομάδα στην εργασία της. δημοσιευμένο χαρτί.

Το έργο πραγματοποιήθηκε από ερευνητές SRCB Amrit Sorli, Davide Fiscaletti και Ντούσαν Klinar.

“Η άποψη αυτή αντιστοιχεί καλύτερα στο φυσικό κόσμο και έχει μεγαλύτερη ερμηνευτική δύναμη για την περιγραφή των άμεσων φυσικών φαινομένων: την βαρύτητα, την ηλεκτροστατική αλληλεπίδραση, την ανταλλαγή πληροφοριών,” προσθέτουν.

"Η ιδέα του χρόνου ότι είναι η τέταρτη διάσταση του χώρου δεν έφερε και μεγάλη πρόοδο στη φυσική, ενώ έρχεται σε αντίθεση με το φορμαλισμό της ειδικής σχετικότητας," συνεχίζει ο Sorli.

"Αναπτύσσουμε τώρα ένα φορμαλισμό του 3D κβαντικού χώρου με βάση την εργασία του Planck. Φαίνεται ότι το Σύμπαν είναι 3D από το μακροσκοπικό έως το μικροσκοπικό επίπεδο και έως τον όγκο Planck, που ο φορμαλισμός τους είναι 3D", προσθέτει ο ερευνητής.

"Σε αυτόν το 3D χώρο υπάρχει “συστολή μήκους”, δεν υπάρχει “διαστολή του χρόνου”. "Αυτό που πραγματικά υπάρχει είναι ότι η ταχύτητα της αλλαγής της ύλης “σχετική” κατά την άποψη του Αϊνστάιν," καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου