Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Πώς άρχισε η ζωή στη Γη; Οι βιολόγοι λένε ότι υπάρχει μια εναλλακτική εξέλιξη

Αποτέλεσμα εικόνας για cancer dnaΗ γενικά αποδεκτή θεωρία μέχρι στιγμής για τον «κόσμο του RNA», αναφέρει ότι τα μόρια του ριβονουκλεϊκού οξέος ήταν η πρώτη ζωή στη Γη.

Μια ομάδα βιολόγων από τις ΗΠΑ διαβεβαιώνει ότι υπάρχει μια εναλλακτική εξέλιξη της ζωής, στην οποία τα μόρια του RNA και του DNA προέκυψαν κατά την ίδια στιγμή παρακάμπτοντας τον «κόσμο του RNA», σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Angewandte Chemie.

«Ακόμη κι αν είναι γενικώς υπάρχει η πίστη «στον κόσμο του RNA », επίσης, θα πρέπει να θεωρείται ότι υπήρχε κάτι, ταυτόχρονα, με το RNA το οποίο και βοήθησε τη ζωή εξελιχθεί. Γιατί να μην υποθέσουμε ότι το RNA και το DNA προέκυψαν κατά την ίδια χρονική στιγμή, αντί να προσπαθεί το RNA να μετατραπεί σε DNA από μια φανταστική χημεία σε ένα προβιοτικό στάδιο;» αναρωτιούνται οι συγγραφείς της μελέτης.

Η γενικά αποδεκτή θεωρία μέχρι στιγμής για τον «κόσμο του RNA», προτείνει ότι τα μόρια του ριβονουκλεϊκού οξέος (RNA) ήταν η πρώτη ζωή στη Γη.

Ως αποτέλεσμα των κυτταρικών διεργασιών το RNAεξελίχθηκε δημιουργώντας πρωτεΐνες και ένζυμα, και τελικά τα ένζυμα αυτά βοήθησαν το RNA να παράγει πρωτεϊνες και το δεσοξυριβονουκλεϊνικό οξύ (DNA) που τελικά έδωσε τον τρόπο για την εμφάνιση της ζωή όπως την ξέρουμε σήμερα.

Οι υπεύθυνοι για αυτή την τελευταία εργασία υποστηρίζουν ότι η πρώτη ζωή μπορεί να χρησιμοποίησε τόσο το RNA, όσο και το DNA έτσι ώστε να μπορέσει να ενεργοποιήσει τη ζωτική δραστηριότητά της. Ένα σενάριο, σύμφωνα με τους βιολόγους, που είναι συμβατότερο με αυτό που βλέπουμε στους σύγχρονους ζωντανούς  οργανισμούς σε αντίθεση με αυτό που προτείνει η θεωρία του «κόσμου του RNA».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου