Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΣυνειδητή προσοχή, επίγνωση, αντίληψη-διάκριση, κατανόηση, δράση βασισμένη στην κατανόηση και την γνώση από άμεση εμπειρία είναι θεμελιώδη για την πνευματική μας ανάπτυξη.

Μηχανική εξάσκηση χωρίς διερεύνηση, διάκριση, κατανόηση και ορθή δράση δεν μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα και να προκαλέσει βαθιές αλλαγές στον ψυχισμό μας.

Γι' αυτό αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην αυτογνωσία απαιτείται καθαρή αντίληψη και επίγνωση της δράσης και των αποτελεσμάτων και συνεπειών αυτής στην υγεία μας, στο ψυχισμό μας και στην συνειδητότητά μας. Και με βάση αυτή την γνώση κατανόηση να βελτιώνουμε την άσκηση μας και τις δράσεις μας.

Αν θέλουμε να ελευθερωθούμε από τις μηχανικότητες, τις δυσλειτουργίες, φαντασίες, ψευδαισθήσεις, συνήθειες και αρνητικότητες του εγώ οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση, εντατική παρατήρηση και να διερευνούμε τι κάνουμε πως το κάνουμε, τι αποτελέσματα έχει επάνω μας και με βάση αυτή την γνώση να διορθώνουμε και να βελτιώνουμε την άσκηση μας ή αν είναι απαραίτητο ακόμη και να αλλάξουμε μέρος του προγράμματος και της μεθόδου που ασκούμαστε.

Απαιτείται λοιπόν συνεχή εγρήγορση, παρατήρηση ακόμη και στις λεπτομέρειες, διερεύνηση, διάκριση, κατανόηση και συνειδητή δράση.

Για να τα κάνει κανείς αυτά συνεχώς απαιτείται πρωτίστως ένας διαρκής πόθος για την αλήθεια και την ελευθερία από την ψευδαίσθηση των απολαύσεων, του εγώ και το δικό μου. Και βέβαια σταθερή αποφασιστικότητα, θάρρος, υπομονή, αντοχή στις δυσκολίες, πίστη, αυτοπεποίθηση και τελικά φιλόπονη σταθερή άσκηση!

Αν χρειάζεστε έμπνευση, γνώση, στήριξη αναζητήστε βοήθεια σε βιβλία, βίντεο, δασκάλους ή προχωρημένους ασκούμενους. Ότι χρειάζεστε θα το έχετε την κατάλληλη στιγμή, αρκεί να είστε ειλικρινείς στο σκοπό σας.

Ο επιμένων νικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου