Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Υπάλληλοι φαστφουντάδικων αποκαλύπτουν - Μην παραγγέλνετε ποτέ αυτά τα φαγητά!

Όλοι γνωρίζουμε πως καλό είναι να αποφεύγουμε τα fast food εστιατόρια γιατί το φαγητό που προσφέρουν δεν συγκρίνεται με το σπιτικό φαγητό που φτιάχνουμε οι ίδιοι με τα χεράκια μας. Υπάλληλοι γνωστών εστιατορίων fast food μας αποκαλύπτουν τι δεν πρέπει να παραγγέλνουμε ποτέ από τα εστιατόρια που εργάζονται. 
 
Πριν λίγο καιρό ένας ανώνυμος χρήστης ανέβασε μια ερώτηση στο site Reddit με την εξής απορία: «Υπάλληλοι σε fast-food; Τι δεν πρέπει ποτέ να παραγγείλουμε από εσάς;»
 
Υπάλληλοι από διάφορα εστιατόρια της Αμερικής έσπευσαν να απαντήσουν αμέσως με αποτέλεσμα μέσα σε ένα 24ωρο να συγκεντρωθούν πάνω από 16.000 απαντήσεις.
 
Ένας υπάλληλος συμβουλεύει να αποφύγετε οτιδήποτε περιέχει μέσα αβγό καθώς όλα τα τρόφιμα ετοιμάζονται από το πρωί και απλώς στη διάρκεια της μέρας ξαναζεσταίνονται. Τα αβγά, όμως, δεν διατηρούνται εύκολα (και ειδικά κάτω από άσχημες συνθήκες) οπότε καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε. Για παράδειγμα, αν θέλετε οπωσδήποτε να φάτε χάμπουργκερ προτιμήστε αυτό που δεν περιέχει αβγό.
 
Το ψητό κοτόπουλο δεν είναι πάντα ψητό Μπορεί εσείς να αγοράζετε ψητό κοτόπουλο από το εστιατόριο της γειτονιάς σας αλλά είστε σίγουροι πως είναι ψητό; Ένας υπάλληλος αποκαλύπτει: «Σε ένα μαγαζάκι κοντά στο μετρό που δούλευα, το ψητό κοτόπουλο στο φούρνο, στην πραγματικότητα ήταν βραστό κοτόπουλο, το οποίο έβαζαν σε φούρνο μικροκυμάτων».
 
Μην παραγγέλνετε τρόφιμα που υπάρχουν μόνο σε ένα πιάτο. Όταν ένα τρόφιμο δεν χρησιμοποιείται πολύ επειδή δεν υπάρχει σε πολλά πιάτα συνήθως δεν είναι πολύ φρέσκο, καθώς μπορεί να μείνει στην αποθήκη πολύ καιρό μέχρι κάποιος να το παραγγείλει. «Από την στιγμή που δεν υπάρχει μεγάλη κατανάλωση σε κάτι, τότε αυτό τις περισσότερες φορές δεν είναι φρέσκο ή ακόμη χειρότερα μπορεί να είναι ημερών ή και εβδομάδων», αποκαλύπτει ένας υπάλληλος fast food.
 
Προτιμήστε να παραγγέλνετε την σπεσιαλιτέ του κάθε μαγαζιού, που σίγουρα έχει τη μεγαλύτερη κατανάλωση και έτσι θα είναι φρέσκια.
 
Μακριά από τηγανητές πατάτες «Αυτό που μας έλεγε το αφεντικό μας για τις πατάτες είναι πως δεν είναι παλιές… μέχρι να πουληθούν», είπε ένας ακόμα υπάλληλος και μας έλουσε κρύος ιδρώτας, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας έχουμε φάει τηγανητές πατάτες σε διάφορα μαγαζιά με fast food.
 
Αποφύγετε πίτες ή σάντουιτς κοτόπουλου Αν δεν γνωρίζετε τον ιδιοκτήτη για να ξέρετε πόσο ποιοτικά μαγειρεμένο είναι το κοτόπουλο που χρησιμοποιεί μην παραγγέλνετε το συγκεκριμένο κρέας. «Το μόνο πράγμα που γνωρίζω καλά είναι πως κάθε σάντουιτς ή πίτα που φτιάχνεται με κοτόπουλο είναι ημερών και φτιαγμένο απ΄ότι έχει απομείνει από αυτό. Το ίδιο ισχύει και για τα μπέργκερ», δήλωσε ακόμα ένας υπάλληλος.
 
Ρωτήστε πριν παραγγείλετε. Στις μεγάλες αλυσίδες με fast food μπορείτε εύκολα να ρωτήσετε τους υπαλλήλους να σας προτείνουν ένα πιάτο που οι ίδιοι θεωρούν το καλύτερο του μαγαζιού και το πιο φρέσκο. «Από την στιγμή που δεν μας ρωτάνε, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και τους το δίνουμε», αποκάλυψε ένας υπάλληλος από πασίγνωστη αλυσίδα, δείχνοντάς μας με αυτή τη δήλωση πως είναι προτιμότερο να ρωτάτε τους υπαλλήλους πριν καταναλώσετε το οτιδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου