Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Πως θα μεγαλώσετε παιδιά με θάρρος

 Φυσικά και δεν υπάρχει άνθρωπος μόνιμα ατρόμητος, πόσο μάλλον παιδιά. Ρεαλιστικά όμως μπορείτε να τα βοηθήσετε να παραμερίζουν κάποιες φορές τους φόβους τους και να λειτουργούν με θάρρος:
 
Όταν διαπιστώνετε ότι νιώθουν φόβο απέναντι σε μια κατάσταση, μην επιχειρείτε να πιέσετε τα παιδιά να τον ξεπεράσουν άμεσα. Δώστε τους χρόνο να τον διαχειριστούν, συζητήστε μαζί τους και όταν νιώσουν έτοιμα θα τον αντιμετωπίσουν.
 
Κατανοήστε ότι σε αυτή την ηλικία δεν μπορούν να γίνουν θαρρετά από τη μια στιγμή στην άλλη, ακόμα κι αν έχουν κάποια στοιχεία στο χαρακτήρα τους που θα λειτουργήσουν υποβοηθητικά σε βάθος χρόνου.
 
Φροντίστε να κατανοείτε κάθε ώρα και στιγμή πώς νιώθουν, τι φοβούνται κτλ. για να τα βοηθήσετε να απαλλαγούν από όσα τα κάνουν διστακτικά και άβουλα.
 
Δημιουργήστε ένα περιβάλλον ασφάλειας για τα παιδιά. Για να κάνουν το βήμα παραπάνω, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα σας έχουν δίπλα τους ό,τι κι αν γίνει.
 
Δημιουργήστε στα παιδιά εσωτερικά κίνητρα, ώστε να μετατρέψουν το φόβο και το δισταγμό σε πάθος, που θα τα κινητοποιήσει για τη θαρραλέα αντιμετώπιση μιας κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου