Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Θα μείνουμε μαζί ως τα βαθιά γεράματα;

Σκέφτηκες ποτέ ότι το σενάριο “γερνάω με κάποιον” φαίνεται κάπως αρχαϊκό στον σημερινό κόσμο;
Εννοώ πως σίγουρα η εξερεύνηση των ρομαντικών και σεξουαλικών οριζόντων σου, είναι μια σημαντική τελετή ενηλικίωσης αλλά στο τέλος της ημέρας δε θέλεις να μεγαλώσεις και να γεράσεις με κάποιον;
Οπότε πως μπορείς να ξέρεις ότι ο σύντροφος σου είναι εκείνος που θα γεράσεις μαζί του; Εφόσον δεν υπάρχει κάποιος σίγουρος τρόπος να το επιβεβαιώσεις, εδώ είναι κάποια σημάδια που θα μπορούσαν να σου δείξουν πως ο σύντροφος σου είναι εκείνος πρέπει.

Μπορείς να βγάλεις τον πιο περίεργο εαυτό σου μαζί του.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απελευθερωτικό σε μια σχέση από το να μη χρειάζεται να φοράς μάσκα σε κάθε σας συνάντηση. Σκέψου να πρέπει ένας από τους δύο να κρύψει μια ενοχλητική συνήθεια η οποία βραχυπρόθεσμα φαίνεται σα μικρό εμπόδιο και αργότερα να σε οδηγήσει στην τρέλα. Οπότε αν είσαι σε μια σχέση όπου μπορείς να κουβαλάς την τρέλα σου και να μη κρίνεσαι/επικρίνεσαι/διασύρεσαι τότε μάλλον βρίσκεσαι στη σωστή.

Βρίσκεις αξιαγάπητες τις ιδιορρυθμίες του.
Υπάρχουν πράγματα στον σύντροφο σου που οι άλλοι δεν αντέχουν και βρίσκουν ενοχλητικά αλλά εσύ όχι; Οι πιθανότητες είναι να βρίσκεστε και οι δύο σε κάτι καλό. Δεν υπάρχει άτομο στον κόσμο που να μην έχει έστω μια ενοχλητική/ερεθιστική ή περίεργη ιδιοτροπία. Να είσαι με κάποιον του οποίου τις ιδιορρυθμίες βλέπεις ως πρόσθετα πλεονεκτήματα, είναι κάτι που δε μπορούν να απολαύσουν πολλοί άνθρωποι.

Δεν χρειάζεσαι σχέδια για να περάσεις χρόνο μαζί του.
Ξέρεις πως καταλαβαίνω αν ένα ζευγάρι είναι γραφτό να είναι μαζί; Δεν είναι απαραίτητο να σχεδιάζουν βραδιές ραντεβού ή δραστηριότητες για ζευγάρια για να μπορέσουν να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους. Άρα, εάν στη σχέση το να περνάτε χρόνο μαζί, ευχάριστα κι αβίαστα, τότε εσείς οι δύο είναι γραφτό να είστε μαζί.

Νιώθεις μαγικά κάνοντας το πιο απλό πράγμα μαζί του.
Η πραγματικότητα είναι πως σε μια μεγάλη σχέση, ο χρόνος που περνάς κάνοντας απλά και καθημερινά πράγματα είναι περισσότερος από το να κάνεις ρομαντικά και συναρπαστικά. Αυτό είναι όμως το σημαντικό. Αν κα οι δύο παραμένετε ενθουσιασμένοι κάνοντας κάτι απλό όπως να τρώτε κινέζικο ή να πλένετε το αυτοκίνητο μαζί, σας διαβεβαιώνει πως η μαγεία θα συνεχίσει να υπάρχει.

Μπορείς να μένεις σιωπηλός για ώρες.
Με τον καθένα μπορεί να τύχει να περάσει κάποια στιγμή που να μην έχεις κάτι να πεις. Για πολλούς αυτό θεωρείται ως μια άβολη στιγμή ή σα να σηκώνεται μια κόκκινη σημαία. Αλλά με το άλλο σου μισό, μια τέτοια κατάσταση μπορεί να είναι τόσο άνετη όσο μια όμορφη συζήτηση.

Θεωρείς πως είναι το ίδιο ελκυστικός όσο την πρώτη στιγμή που τον είδες.
Θυμάσαι εκείνο το μικρό πέταγμα που ένιωσες στο στομάχι σου την πρώτη φορά που τον είδες; Αυτή τη λαχτάρα την πρώτη φορά που σε κράτησε; το υπέροχο σε μια σχέση που πρόκειται να διαρκέσει είναι πως αυτά τα συναισθήματα κάθε φορά είναι και πιο δυνατά. Δεν έχει σημασία αν είστε δύο ή είκοσι χρόνια μαζί, όταν είναι ο άνθρωπος σου, κάθε φορά που τον βλέπεις είναι σα να είναι η πρώτη φορά.

Δεν είστε μόνο ζευγάρι, είστε και καλοί φίλοι.
Η χημεία σε ένα ζευγάρι είναι το καλύτερο κομμάτι. Αλλά το να μπορείς να τη μοιράζεσαι και ως φιλαράκια είναι το πιο μαγικό. Τα ζευγάρια που μεγαλώνουν μαζί, είναι εκείνα που τη μια στιγμή κρατιούνται ρομαντικά από το χέρι και την επόμενη παλεύουν στον καναπέ του σαλονιού.

Ωθείτε ο ένας τον άλλον να γίνετε οι καλύτερες εκδοχές σας.
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για μια υγιή και μακρόχρονη σχέση είναι να αποδέχεσαι τον άλλον και να μη ντρέπεσαι να τον ωθήσεις να γίνεται συνεχώς καλύτερος. Βλέπεις, ζευγάρια που δεν ωρίμασαν ατομικά και ως άνθρωποι καταλήγουν βαρετά απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον και χωρίς να έχει μείνει καμία σπίθα μεταξύ τους. Οπότε αν ο σύντροφος σου, δε φοβάται να σε βρίσει και περιστασιακά να σου ρίξει και εκείνη τη κλωτσιά που χρειάζεσαι ως ώθηση, μπορείς να σιγουρευτείς πως θα τριγυρνάει δίπλα σου για πολύ καιρό ακόμη.

Ξεπερνάς τους καυγάδες.
Μια υγιής και αξιοζήλευτη σχέση δε σημαίνει πως δεν έχει καυγάδες. Συγκεκριμένα, αν δεν έχεις τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο μια τεράστια διαφωνία, δε θεωρείται φυσιολογικό. Η διαφορά ανάμεσα στα απλά ζευγάρια και εκείνα που έχουν ακόμη μακρύ δρόμο, είναι πως τα δεύτερα προσπερνούν ακόμη και τους χειρότερους καυγάδες τους χωρίς να κρατάνε τίποτα.

Ανησυχείς για εκείνον περισσότερο από ότι για σένα
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: εκείνος έρχεται πάντα πρώτος. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για το τελευταίο κομμάτι πίτσα ή αν θα έτρωγες μια σφαίρα για εκείνον. Είναι προτεραιότητά σου να είναι καλά κι αυτό από μόνο του κάτι σημαντικό σημαίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου