Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Μη γίνεσαι κατίνος/α!

Κατίνες και κατίνοι μαζευτείτε. Αυτό το άρθρο μιλάει για εσάς.

Μικρή γλοιώδη σαύρα μου, γιατί χώνεις τη μύτη σου παντού και ασχολείσαι με τις ζωές των γύρω σου; Εντάξει, θα μου πεις αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον στη δική σου ζωή αλλά ας το αφήσουμε στην άκρη προς το παρόν.

Ο γιος του μπατζανάκη της περιπτερούς κεράτωσε τη γκόμενά του και η Μαρίκα η κόρη του κυρ-Τάσου βάλθηκε να τον βγάλει αντρική πόρνη και να τον κρίνει. Wannahave Bitch Attitude και wannabe σωστός σε όλα ενώ βγάζω ποινές με την άποψή μου σε όσους έκαναν σφάλματα στα προσωπικά τους.

Σύνελθε, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κρίνεις κανέναν εφ’ όσον δεν έχεις περπατήσει με τα δικά του παπούτσια και δεν έχεις ζήσει της δικές του εμπειρίες.

Εντάξει μεταξύ μας, μαζί μου ασχολείσαι, πόσο μαλάκας είσαι όπως λέει και ο Nivo.
Αποφασίζετε να εκφράσετε τη γνώμη σας για τη ζωή και τις επιλογές μας, δεκτό και σεβαστό αλλά μέχρι ένα σημείο. Όταν η πολυπόθητη γνώμη σου ξεκινάει να μας επηρεάζει, γίνεται ενοχλητικό.

Δηλαδή να σου εξηγήσω. Εφ’ όσον μιλάς αρνητικά συνεχώς και σε μεγάλο βαθμό, σιγά-σιγά όλοι θα απομακρυνθούν από εσένα, θα σε αποφεύγουν και θα βγάζουν φλύκταινες στο άκουσμα του ονόματός σου.

Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα και αν αναγνωρίσεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτά, κάνε αναστροφή 180 μοιρών και γίνε άνθρωπος.

Κουτσομπολιό και ξεκατίνιασμα.

Οι άνθρωποι που ξεκατινιάζουν κατά κύριο λόγο, είναι αυτοί που δεν ικανοποιούνται από τη δική τους προσωπική ζωή. Ας είμαστε ειλικρινείς, εάν ήσουν ευτυχισμένος και γεμάτος με τη δική σου ζωή, δε θα σε ενδιέφερε τι συμβαίνει στα προσωπικά των άλλων. Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις οπότε σταμάτα. Έτσι κι αλλιώς, το μόνο που καταφέρνεις είναι να φαίνεσαι ζηλιάρης με γερή δόση ανασφάλειας και εκνευριστικός γεμάτος κόμπλεξ.

Απασχολείς τον εαυτό σου με τα προβλήματα των άλλων. Τι φάση, δικά σου προβλήματα δεν έχεις; Δεν κοιτάς τη δική σου δουλειά και τα δικά σου θέματα μα των ανθρώπων που σε περιτριγυρίζουν. Προσπαθείς να βρεις τα λάθη τους για να νιώθεις τέλειος. Συμπληρώνεις τα δικά σου κενά κρίνοντάς τους για τις επιλογές τους. Μάντεψε, με όλο αυτό δεν είσαι τίποτα παραπάνω παρά μια μίζερη ύπαρξη.

Ζηλεύεις και παίρνεις τα πάντα προσωπικά. Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για έναν ευτυχισμένο άνθρωπο να ζηλεύει άλλους, να το κοιτάξεις αυτό. Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους για να νιώθεις γεμάτος. Αντί να δείξεις τη ζήλια σου απέναντι σε κάποιον, δοκίμασε να χαρείς με τις χαρές και τις επιτυχίες του. Βοηθάει στην καλή ψυχική υγεία και των δύο.

Επίσης πρέπει να καταλάβεις πως δε γυρνάει ο κόσμος γύρω από εσένα. Την επόμενη φορά που θα ακούσεις ένα σχόλιο και νομίζεις πως είναι για το άτομο σου, κάτσε για λίγο και σκέψου.

Μην αρπάζεσαι ξεκινώντας να υπεραναλύεις την κατάσταση. Βάλε τσιρότο στο στόμα για λίγο και άσε τον καθένα να μιλήσει ελεύθερα. Άκου τι έχει να πει και ίσως διαπιστώσεις πως κατάλαβες λάθος.

Εσύ, ναι εσύ αγαπητή μου μουρμούρα, μην ανακατεύεσαι στη ζωή των φίλων σου και σταμάτα να γίνεσαι εμπόδιο στην ευτυχία τους, κρίνοντας τι είναι σωστό να κάνουν και τι όχι. Κοίτα τα δικά σου λάθη και άφησε τους να κάνουν τις δικές τους επιλογές.

Αυτές οι γελοιότητες που πετάς πριν βουτήξεις την γλώσσα στον εγκέφαλο όπως «δεν είναι σωστό αυτό μη το κάνεις, δεν ξέρεις εσύ, αυτό που σου λέω εγώ ισχύει» καταντούν άκρως ανυπόφορες.

Προσπαθώντας να επιβάλλεις με το έτσι θέλω τα δικά σου κριτήρια για μια «σωστή και ευτυχισμένη ζωή» αυτόματα γίνεσαι σπασαρχίδης, φορτικός και αλγεβρικός φίλος του τύπου «Μαλάκας στο τετράγωνο».

Οπότε εάν δεν θέλεις να σε θεωρούν τον σπαστικό κολιτσίδα και ψυχάκια φίλο, κάνε ένα reset τον εγκέφαλο σου από την κακία και την μιζέρια και ξεκίνα με μια νέα και πιο ευχάριστη συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς που έχεις δίπλα σου.

Τέλος για όσους δεν αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε αυτό το κείμενο μα το ταύτισαν με κάποιον φίλο, σας έχω μια μικρή συμβουλή. Σηκώνουμε το μεσαίο μας δάκτυλο σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις ζωές μας, κρίνοντας τις επιλογές και τα σφάλματά μας για να νιώσουν υπεράνω σε μια προσπάθεια να σώσουν την μίζερη ύπαρξη τους.

Δική μας η ζωή άρα δικές μας η επιλογές και τα λάθη. Δεν είναι δική σας δουλειά το τι θα κάνουμε, οπότε να σας ενημερώσουμε πως σας ακούμε, μπορούμε να σας χτυπήσουμε, να σας βρίσουμε ή να απαντήσουμε ανάλογα μα θα αρκεστούμε στο να σας αγνοήσουμε διότι...αυτό σας αξίζει μικρές μου γλοιώδεις σαύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου