Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Τετραθέσιο, οικογενειακό, ηλιακό αυτοκίνητο από μια ομάδα φοιτητών

stella5Μια ομάδα ολλανδών φοιτητών κατασκεύασε ένα τετραθέσιο, ηλιακό, οικογενειακό αυτοκίνητο, που μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση και συνοδεύεται από μια εφαρμογή για τον εντοπισμό των πιο σύντομων διαδρομών.

Το αυτοκίνητο ονομάζεται Stella Lux. Τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια, όμως παράγει περισσότερη ενέργεια από αυτή που χρησιμοποιεί και όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail πρόκειται να διαγωνιστεί στο Bridgestone World Solar Challenge που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στη χρονιά στην Αυστραλία. Πρόκειται για έναν αγώνα ηλιακών αυτοκινήτων, που καλύπτει μια απόσταση 3.000 χιλιομέτρων.

Το Stella Lux ανέπτυξαν και κατασκεύασαν 21 φοιτητές από διαφορετικά τμήματα του πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Αϊντχόφεν, σε συνεργασία με την Solar Team Eindhoven (STE). Η ομάδα είχε κερδίσει το βραβείο Cruiser Class το 2013 με το πρώτο αυτοκίνητο, Stella.
Το Stella Lux παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέσα από ηλιακές κυψέλες 5,8 τετραγωνικών μέτρων και έχει μια πρόσθετη μπαταρία χωρητικότητας 15 kWh. Μια πλήρης φόρτιση μπορεί να καλύψει απόσταση 1.000 χιλιομέτρων στις κλιματικές συνθήκες της Ολλανδίας  και 1.100 χιλιομέτρων στο κλίμα της Αυστραλίας, με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 125 km/h.
stella1stella2stella3stella4


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου