Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Άσκηση με καύσωνα: τι πρέπει να προσέξετε;

Το καλοκαίρι οι ρυθμοί πέφτουν αλλά η ανάγκη μας για άσκηση δεν σταματά ποτέ. Ωστόσο, η άσκηση σε υψηλές θερμοκρασίες εγκυμονεί κινδύνους…

Η θερμοκρασία χτυπά κόκκινο, αλλά αν έχετε συνηθίσει να αθλείστε, καλό είναι να μην διακόψετε την ευχάριστη αυτή δραστηριότητα λόγω ζέστης. Δείτε λοιπόν, τι πρέπει να προσέξετε:

Προσοχή τις μεσημεριανές ώρες
Καλό είναι το τρέξιμο, αλλά σε καμία περίπτωση δε σας συνιστούμε να ξεκινήσετε την άσκησή σας μέσα στο μεσημέρι, με τον ήλιο να καίει και τη θερμοκρασία στα ύψη. Φροντίστε να ασκηθείτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, για να αποφύγετε τη μεγάλη ζέστη.

Ενυδατωθείτε
Το καλοκαίρι οι ανάγκες μας για ενυδάτωση είναι αυξημένες. Φροντίστε λοιπόν, να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι με παγωμένο νερό και μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε συχνά.

Μην αυξάνετε απότομα την ένταση
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να "ανεβάσετε απότομα στροφές". Ο ανθρώπινος οργανισμός, καταπονημένος από τις υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να...αντιδράσει. Για αυτό είναι απαραίτητο να αυξάνετε σταδιακά την ένταση της άσκησης. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πολύωρη γυμναστική σε υψηλές θερμοκρασίες δεν ενδείκνυται.

Μην ασκηθείτε, αν έχετε ξενυχτήσει…
Το καλοκαίρι, τα ξενύχτια με φίλους είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αν λοιπόν έχετε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ, μην επιχειρήσετε να ασκηθείτε, καθώς η έντονη ζέστη σε συνδυασμό με την σωματική κούραση θα έχουν πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα. Φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστοι, πριν ξεκινήσετε την άσκησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου