Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Αστεροειδής από πλατίνα αξίας 5,4 τρισ. περνά σήμερα ξυστά από τη Γη

Ο αστεροειδής  με το όνομα UW158 αναμένεται αν περάσει σήμερα σε "απόσταση αναπνοής" από τη Γη. Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που ένας αστεροειδής περνά σχεδόν ξυστά από τη Γη, σε απόσταση  2.400.000 χιλιομέτρων δηλαδή 30 φορές μικρότερη από ό, τι ο πιο κοντινός πλανήτης του Ηλιακού συστήματος, είναι όμως η πρώτη φορά που ο αστεροειδής που περνά είναι πλατινένιος.

Σύμφωνα με τη φασματοσκοπική ανάλυση ο αστεροειδής που ταξιδεύει στο ηλιακό μας σύστημα μεταφέρει περί τους 90 εκατομμύρια τόνους πλατίνας στον πυρήνα. Έτσι, με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια θα πετούν, κυριολεκτικά, στον ουρανό. Παρόλο που ο αστεροειδής UW158 έχει μήκος  452 μέτρα και είναι αδύνατο να γίνει διακριτός με γυμνό μάτι, με αποτέλεσμα οι ερευνητές και επιστήμονες έχουν εξοπλιστεί πλήρως για να δουν τον πιο ακριβό αστεροειδή να προσπερνά τη Γη.
Η συγκεκριμένη είδηση έχει δώσει επιχειρηματικές ιδέες σε διάφορες εταιρίες, που στοχεύουν στην εξόρυξη των πολύτιμων υλικών από παρόμοιους αστεροειδής που ταξιδεύουν τακτικά στο διάστημα. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε την ιδέα να γίνεται πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου