Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Χωριστικότητα

Σκότωσε κάθε αίσθημα χωριστικότητος

Εν τούτοις μείνε μόνος και απομονωμένος γιατί τίποτε απ' ότι έχει σώμα, τίποτε απ' ότι έχει συνείδηση του χωρισμού, τίποτε απ' ότι είναι έξω του αιωνίου δεν μπορεί να έλθει σε βοήθειά σου.

Δύο αλήθειες ζωτικής σπουδαιότητας, δύο όψεις της αυτής αληθείας.

Ο προοδευμένος αποκρυφιστής γνωρίζει ότι όλα τα όντα
είναι μέρη μιας Μοναδικής Ζωής και ότι η διαφορετικότης υφίσταται μόνο στο διαφορετικό σημείο αναπτύξεως ανάλογα με το οποίο καθίσταται δυνατή ευρύτερη ή στενώτερη εκδήλωση της ανώτερης φύσεως μας.

Κάθε μπουκιά που τρώγεις, κάθε αμάρτημα που διαπράττεις, κάθε νόμισμα που κερδίζεις, είχε κάποια σχέση με άλλα πρόσωπα.

Ο Νόμος του αιτίου και αιτιατού ενώνει στενά πρόσωπα φαινομενικά χωρισμένα.

Εκείνο που ονομάζεις αμάρτημα είναι συχνά το αποτέλεσμα της άγνοιας ή της κακώς διευθυνομένης ενεργείας, αν βρισκόσουν κάτω απ' τις συνθήκες εκείνου που απατάται, αν είχες την ίδια ιδιοσυγκρασία, την ίδια ανατροφή, αν ζούσες στο ίδιο περιβάλλον και κάτω απ' τις ίδιες περιστάσεις, θα ενεργούσες άραγε καλύτερα απ' αυτόν;

Από την άλλη η ζωή σου, σου ανήκει και οφείλεις να την ζήσεις εσύ ο ίδιος, κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει για σένα, ούτε και συ μπορείς να ζήσεις τη ζωή του άλλου. Γνώριζε ότι οφείλεις να απαντήσεις για τις πράξεις σου. Γνώριζε ότι θα θερίσεις εκείνο που έσπειρες.

Η ψυχή σου έχει μέσα της το Φως του Πνεύματος το οποίο οφείλει να μάθει να αναζητεί, αυτό θα της δώσει την αναγκαία βοήθεια.

Το Εγώ είναι ανέγγιχτο από κάθε κακό από κάθε προσβολή, είναι ακατάλυτο και αιώνιο. Το νερό δεν μπορεί να το πνίξει ούτε η φωτιά να το κάψει. Το ξίφος δεν μπορεί να το διαπεράσει ούτε ο αέρας να το ξεράνει.

Πάντοτε είναι και Πάντοτε θα είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου