Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

H κρίση της Μέσης Ηλικίας

Αφουγκράζομαι την ανάγκη σου να χαράξεις τη δική σου πορεία, και παραδέχομαι ότι τελικά είσαι φτιαγμένος για τον Παράδεισο , και όχι για την ..κόλαση;

Έχεις αντέξει τους υπόγειους χειρισμούς του Πλούτωνα που αφανίζει χωρίς δεύτερη σκέψη ότι βρίσκεται εμπόδιο στο δρόμο του.. Σήκωσες κεφάλι, και παρέα με τον Ποσειδώνα, παρασύρθηκες σε γλυκές εξαπατήσεις- ψευδαισθήσεις.. Ξύπνησες από το όνειρο , που μπορεί να ήταν και εφιάλτης, έτοιμος ξανά να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα.. και να παλέψεις μέχρι θανάτου.

Προσκάλεσε τώρα το «θάρρος» να εμφανιστεί μπροστά σου για να αρχίσεις να δουλεύεις με τις ικανότητές σου, και να γνωρίσεις τα όρια σου. Ο πλανήτης Ουρανός υπόσχεται να σε φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τις δυνατότητες σου , και να τολμήσεις την υπέρβαση.. που σημαίνει να βγεις από την σούπα της μετριότητας , και προσωρινά τουλάχιστον να ενταχθείς στη λίστα με τα ..μαύρα πρόβατα!

Ο Ουρανός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον γενέθλιο σου Ουρανό και θα απαιτήσει να πάρεις θέση , χωρίς να φοβάσαι τις συγκρούσεις. Η σχέση σου με το αντίθετο φύλο ξεπερνά κάθε φαντασία.. και θα κάνεις τα πάντα για να μην συνθηκολογήσεις.. , δηλαδή δεν συμβιβάζεσαι , δεν υποχωρείς και κυρίως δεν διαπραγματεύεσαι. Έτοιμος με τη βαλίτσα στο χέρι χαιρετάς το πρόσωπο που συνήθιζες να αποκαλείς αγάπη ..σου, και αδιαφορείς για το ενδεχόμενο να μείνεις μόνος.

Διευκρινίζω ότι συνεχίζεις να ..αμφισβητείς την απότομη αλλαγή που βιώνεις, γιατί και εσύ δεν πρόλαβες να αφομοιώσεις τους νέους ανατρεπτικούς συλλογισμούς σου.. Συνειδητοποιείς όμως ότι όσο μένεις στις ίδιες καταστάσεις , βαλτώνεις και πέφτεις σε επικίνδυνα αδιέξοδα, που επηρεάζουν σοβαρά την ψυχολογία σου, αλλά και την υγεία σου . Ξεπερνάς την εμμονή σου με τα ερωτικά μελό και επιλέγεις να είναι η ελευθερία , η μοίρα και το πεπρωμένο σου..

Μόλις νικήσεις και τις ελάχιστες σκοτεινές σκέψεις που μπλοκάρουν τις προσδοκίες σου , εγγυώμαι ότι έχεις υπέρ-καλύψει την απόσταση που σε οδηγεί στο τέρμα, και ήρθε η ώρα να υποκλιθείς και να απολαύσεις το χειροκρότημα, μέσα στο κατάμεστο θέατρο της ..ύπαρξης σου.

Ναι, Πράξεις θεάτρου είναι η ζωή μας, και μην τα παίρνεις όλα τόσο σοβαρά και κατσουφιάζεις τώρα, γιατί φοβάσαι ότι ξέχασες τα ..λόγια σου και θα χάσεις και τον ρόλο σου.

Αλήθεια, επιτρέπεται να αυτοσχεδιάσεις, να παρέμβεις, να εναντιωθείς στον σκηνοθέτη , στο σενάριο, ώστε να γίνεις ο ..εαυτός σου ..Πέταξε τις μάσκες και αποδέξου τις ατέλειες σου .Μετά ψάξε για τη δημιουργική δύναμη μέσα σου, ικανή να χαϊδέψει, γαληνέψει τη ψυχή σου.

Τα κατάφερες; Μπράβο σου! Eπιστρέφεις στον κόσμο της αιώνιας Νιότης σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου