Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μια εικόνα πάντα! Όχι αυτή της άρνησης του προβλήματος, αλλά αυτή της προβολής της λύσης!

Το αντίδοτο μιας υπόθεσης, είναι η γνώση του θέματος. Αν δεν γνωρίζεις, αλλά απλά νομίζεις, μην φέρεσαι απόλυτα. Αύριο, θα κλιθείς να εξηγήσεις γι αυτήν σου την υπόθεση, και αλίμονο αν έχεις πέσει έξω! Έχε άποψη λοιπόν και όχι εμμονή.

Το αντίδοτο στο φόβο, είναι η δράση. Ο φόβος, παραλύει. Η δράση, φέρνει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ζήσε σε δράση, έστω και αν φοβάσαι. Και δράσε τώρα, όχι από αύριο. Μην αφήσεις δευτερόλεπτο ανεκμετάλλευτο. Δεν θα βρει χώρο έτσι ο φόβος για να μπει.

Το αντίδοτο σε αυτό που σου συμβαίνει, είναι η επιμονή σε αυτό που θες να σου συμβεί. Αν θα σου συμβεί τελικά; Κανείς δεν το ξέρει! Αλλά πως είναι δυνατόν να περιμένεις να σου συμβεί κάτι, χωρίς να έχεις κινηθεί προς αυτό; Και ακόμα περισσότερο, πως περιμένεις κάτι άλλο να βρεις, όταν βλέπεις μόνο αυτό που έχεις;

Το αντίδοτο σε αυτό που δεν θέλεις, είναι αυτό που θέλεις. Για τη σωματική κατάσταση, δεν υπάρχει το δεν θέλω να είμαι άρρωστος, αλλά υπάρχει το θέλω να είμαι υγιής. Για τη συντροφικότητα, δεν υπάρχει το δεν θέλω να είμαι μόνος, αλλά υπάρχει το θέλω σύντροφο. Για τα οικονομικά, δεν υπάρχει το δεν θέλω τη φτώχια, αλλά υπάρχει το θέλω αφθονία. Μια εικόνα πάντα! Όχι αυτή της άρνησης του προβλήματος, αλλά αυτή της προβολής της λύσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου