Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ξύλινα ρολόγια χειρός

wooden+watches (1)Οι ξύλινες μηχανές του χρόνου: Από την προϊστορία έως και σήμερα ο άνθρωπος είχε πάντα την ανάγκη να μετράει το χρόνο. Κατά το πέρασμα των αιώνων τα ηλιακά ρολόγια παραχώρησαν τη θέση τους στα μηχανικά και ατομικά, ενώ πλέον υπάρχει μία τεράστια γκάμα σχημάτων, χρωμάτων και μεγεθών.
Ένας ξεχωριστός ωρολογοποιός που δεν αρκείται στη χρήση μεταλλικών εξαρτημάτων για την κατασκευή ρολογιών, αλλά παράγει πραγματικά έργα τέχνης που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένα από ξύλο, είναι ο 44χρονος Ουκρανός Βαλέρι Ντάνεβιτς. Το εργαστήριο του τεχνίτη βρίσκεται στο Κίεβο της Ουκρανίας, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει παρακολουθήσει πότε κάποιο επίσημο σεμινάριο ωρολογοποιίας.

wooden watcheΜπορεί τα ξύλινα ρολόγια χειρός να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις αγορές εδώ και μερικά χρόνια, αλλά οι χειροποίητοι μετρητές του χρόνου του Ντάνεβιτς είναι μοναδικοί στο είδος τους, καθώς όλα τα εξαρτήματά τους είναι κατασκευασμένα από ξύλο. Για την κατασκευή των χειροποίητων ρολογιών απαιτούνται πάνω από έξι μήνες και 1.800 ώρες δουλειάς, ενώ η τιμή των προϊόντων φτάνει ακόμα και τα 150.000 €.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου