Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Μήπως η σεξουαλική σας ζωή χρειάζεται λίγη βελτίωση; Δεν είστε οι μόνοι. Πολλές φορές η ρουτίνα, η καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα παίρνουν την πρώτη θέση, αφήνοντας τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού στην δεύτερη, τρίτη θέση ή και στα αζήτητα. Οι παρακάτω συμβουλές βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και κλινική εμπειρία:

Επικοινωνήστε με τον/τη σύντροφό σας για τη σεξουαλική σας σχέση. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να βελτιώσετε το δεσμό μεταξύ σας, παρόλο που αρχικά μπορεί να αισθανθείτε παράξενα συζητώντας για ένα θέμα που συχνά θεωρείται ‘ταμπού’. Δεν είναι! Είναι απολύτως φυσιολογικό και εντάσσεται στα σημαντικά θέματα επικοινωνίας του ζευγαριού. Μετά το πρώτο παράξενο συναίσθημα, θα δείτε ότι θα νιώσετε πολύ καλύτερα και πιο κοντά ύστερα από μια τέτοια συζήτηση. Με διστάσετε να ζητήσετε κάτι νέο ή διαφορετικό. Απλώς αποφύγετε να μιλήσετε για σημαντικά σεξουαλικά ζητήματα στο κρεβάτι, την κρεβατοκάμαρα ή λίγο πριν κάνετε σεξ. Προτιμήστε μια ουδέτερη στιγμή κατά προτίμηση εκτός σπιτιού.

 Ξεκινήστε τα προκαταρκτικά όσο νωρίτερα γίνεται και αφιερώστε τους χρόνο. Εδώ εντάσσεται και το πρωινό φιλί πριν σηκωθείτε και αρχίσετε τα τρεχάματα και την προετοιμασία της ημέρας. Δείξτε ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ημέρας με ένα μήνυμα, τηλεφώνημα, μια σεξουαλική υπενθύμιση… Οι μικρές ενδείξεις ενδιαφέροντος αυξάνουν τη συναισθηματική σύνδεση του ζευγαριού και αποτελούν την απαρχή της σεξουαλικής διέγερσης.

Μη ξεχνάτε στη διάρκεια της ημέρας ότι είστε σεξουαλικό ον. Ξεκλέψτε λίγα δευτερόλεπτα για να σκεφτείτε τον/τη σύντροφό σας και φανταστείτε πώς θέλετε να είναι όταν βρεθείτε.

Κάντε σχέδια για τη σεξουαλική σας ζωή. Όταν ένα ζευγάρι είναι απασχολημένο και καθένας τρέχει για την καριέρα του, συνήθως ο μόνος τρόπος για να βρεθεί χρόνος για τη σεξουαλική του ζωή είναι-κυριολεκτικά- να τον εντάξει στο πρόγραμμά του.

Μη ξεχνάτε ότι το σεξ είναι ευχαρίστηση και όχι καθήκον! Όσο πιο ευχάριστο, τόσο συχνότερα θα το επαναλάβετε! Πειραματιστείτε με οτιδήποτε σας δημιουργεί σεξουαλική διάθεση.

Πάρτε πρωτοβουλία! Μην περιμένετε πάντα από τον/την σύντροφό σας να ξεκινήσει. Πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και με τον τρόπο σας εκφράστε την επιθυμία σας. Ακόμα και αν δεν έχετε όρεξη, δώστε στον οργανισμό σας μια ευκαιρία, αφού συχνά ισχύει κι εδώ το… ‘τρώγοντας έρχεται η όρεξη’.

Μην ξεχνάτε ότι η σεξουαλική διέγερση σχετίζεται άμεσα με τη διανοητική διέγερση. Έτσι, αντί να δείτε τηλεόραση ή να κάνει καθένας το δικό του πριν το σεξ, κουβεντιάστε και αφιερώστε χρόνο ο ένας στον άλλον. Διαβάστε μαζί ένα ποίημα ή τα νέα από την εφημερίδα, σχεδιάστε την επόμενη έξοδο ή διακοπές σας, ή χαζέψτε ένα φωτογραφικό σας άλμπουμ.

Προσπαθήστε να μαντέψετε ο ένας τις σκέψεις του άλλου. Μπορείτε να διαβάσετε το μυαλό του/της συντρόφου σας; Πιθανότατα όχι, αλλά δοκιμάστε! Ίσως διαπιστώσετε ότι βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Παραστήστε ότι δε θα βρεθείτε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Φανταστείτε τον αποχαιρετισμό που κάνουν στη σύντροφό τους στις ταινίες οι στρατιώτες που φεύγουν στο μέτωπο…Την επόμενη φορά κρατήστε σφιχτά στην αγκαλιά σας με τέτοιο τρόπο τον/τη σύντροφό σας. Το συναίσθημα που θα νιώσετε θα σας δώσει άλλη οπτική γωνία της σχέσης σας.

Λίστα με αγαπημένα. Σε ένα φύλο χαρτί δημιουργήστε δυο στήλες, όπου καθένας γράφει τα αγαπημένα του τραγούδια, ταινίες, φαγητά, δραστηριότητες κρεβατοκάμαρας, κοκ.

Χορέψτε! Αν δεν έχετε τι να κάνετε, σηκωθείτε και χορέψτε μαζί σε διάφορους ρυθμούς και με διαφορετικό βαθμό σωματικής εγγύτητας.

Μοιραστείτε τις ερωτικές σας φαντασιώσεις. Δημιουργήστε μαζί μια ερωτική ιστορία και αναπαραστήστε την, παίρνοντας κάποιον ρόλο ο καθένας, ή γράψτε παρέα μια ερωτική ιστορία. Διαμορφώνοντας τους χαρακτήρες, θα δει ο/η σύντροφός σας τι επιθυμείτε ερωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου