Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Βγαίνεις ποτέ από την πρίζα;

mme“Η ασθένεια, είναι η τέλεια λύση που βρίσκει ο εγκέφαλος, στο πρόβλημα των εσωτερικών συγκρούσεων” 
 Dr Hammer

Για τους δειλούς η αρρώστια γίνεται αφορμή χαράς. Τους απαλλάσσει από την υποχρέωση να αναλάβουν δρά­ση.
Αντιφών

Με απλά λόγια, λέει το μυαλό σου: “γιατί δεν με αφήνεις έστω και για λίγο ήσυχο;” Ακούγεται περίεργο, αλλά αφού ο εγκέφαλος κάνει κουμάντο ως κυρίαρχο όργανο στο σώμα μας, όταν πιέζεται υπερβολικά, είτε αυτός θα βγάλει βλάβη, είτε κάποιο άλλο εξάρτημα της μηχανής, που λέγεται ανθρώπινο σώμα.
Ότι συμβαίνει δηλαδή, σε όλων των ειδών τις μηχανές, που πιέζονται περισσότερο από όσο αντέχουν. Και αφού μιλάμε για “μηχανές”, πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει φράσεις, όπως”κλείσ’ το και ξανάνοιξέ το”, “κάνε του “reset” ή “format” για να “καθαρίσει” ή “βγάλ΄το λίγο από την πρίζα” και μετά θα είναι εντάξει;
Γι’ αυτό λοιπόν, εσύ βγαίνεις ποτέ από την πρίζα; Ναι, όπως το ακούς! Κατεβάζεις, έστω και για λίγο, τον διακόπτη; Όχι απλά να χαμηλώσεις την ένταση “ρεύματος” (σκέψεων), αλλά να κάνεις shut down!

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, δεν εννοώ τις ώρες που κοιμόμαστε ή απλά “ξεκουραζόμαστε” βλέποντας τηλεόραση, αλλά για εκείνες τις ώρες, που η δραστηριότητα που έχουμε επιλέξει, πλημμυρίζει το μυαλό με απέραντη ευφορία και δεν αφήνει χώρο σε καμία έγνοια, αρνητική σκέψη ή ό, τι άλλο πέρα από αυτό που κάνουμε, εκείνη τη στιγμή, να καταλάβει χώρο.
Οι δραστηριότητες αυτές μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός, όμως το αποτέλεσμα είναι πάντα ευχάριστο και ανανεωτικό, γι’ αυτό αναρωτήσου ακόμα μια φορά:
“Αδειάζεις” το μυαλό σου;
Βγαίνεις ποτέ από την πρίζα;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου