Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Πολυσύχναστοι Ουρανοί

largeΤο φθινόπωρο του 2012, ο εκδοτικός οίκος Red Pill δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Η Αποκάλυψη: Κομήτες, Αστεροειδείς και Κυκλικές Καταστροφές* [The Apocalypse: Comets, Asteroids and Cyclical Catastrophes], της Λώρα Νάιτ Γιάτζικ.
Είναι μία συλλογή από διαδικτυακές εκθέσεις που αφορούν στην εμφάνιση κομητών, αστεροειδών, μετεωριτών και πύρινων σφαιρών στην ιστορία της γης μας και την επαναλαμβανόμενη φύση αυτών των ουράνιων σωμάτων στο ηλιακό μας σύστημα. Αυτό το βιβλίο έχει μία έκθεση που περιλαμβάνει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα συναντήσεων με αυτά τα αστρονομικά σώματα που καταγράφτηκαν στην ιστορία.
Παρόλο που δεν είναι εντελώς λεπτομερής, γιατί είναι πιθανό ότι πολλές συναντήσεις με κομήτες και μετεωρίτες παρατηρήθηκαν αλλά δεν καταγράφηκαν στις παλιές εποχές, το χρονοδιάγραμμα είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο θα μπορούσε να βρει κανείς ερευνώντας τα αρχεία και τη λογοτεχνία αρχαίων πολιτισμών μέχρι και σήμερα.
Αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι το θέμα της παραπάνω ταινίας, που ξεκινά από το 10700πΧ και το σχηματισμό των διάσημων Όρμων της Καρολίνα, μέχρι την πολύ πρόσφατη έκρηξη μετεωρίτη που παρατηρήθηκε στο Τσελύαμπινσκ, στη Ρωσία στις 15 Φεβρουαρίου, 2013. Με φόντο κλασσική μουσική και με τη χρήση πραγματικών βίντεο κλιπ και εικόνων από θεάσεις κομητών και πύρινων σφαιρών, οι Πολυσύχναστοι Ουρανοί χρησιμεύουν ως αλφαβητάρι για τη λεπτομερή ανάλυση και τη διεξοδική έρευνα που παρουσιάζεται στη δουλειά της Λώρα Νάιτ Γιάτζικ, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων Η Κρυφή Ιστορία του Κόσμου* [Secret History of the World] και Κομήτες και Τα Κέρατα του Μωυσή* [Comets and the Horns of Moses].
Παρά να είναι ένα γεγονός που συμβαίνει μία στη χιλιετία, η συγγραφέας μας δείχνει πως οι κυκλικές συναντήσεις με αντικείμενα κοντά στη γη είχαν καταστροφικές συνέπειες πολλές φορές δια μέσου της ιστορίας, και πως είμαστε σε προχωρημένη ώρα για άλλη μία, σύντομα. Αυτό αποδεικνύεται από τις πολυάριθμες θεάσεις πύρινων σφαιρών και τις ηχητικές βροντές διάσπασης του φράγματος του ήχου που έχουν αυξηθεί δραματικά μέσα στα τελευταία μόλις δέκα χρόνια.
Γι’ αυτό, χαμηλώστε τα φώτα, φορέστε τα ακουστικά σας, παίξτε την ταινία σε πλήρη οθόνη και απολαύστε το θέαμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου