Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Πρέπει να είσαι γάτα για μη δουλεύεις σαν σκύλος

i love cats«Δουλεύω σαν το σκυλί»; Εγώ νόμιζα πως μόνο οι άνθρωποι έχουν αυτό το βίτσιο να δουλεύουν. Τα σκυλιά έχουν δικαίωμα στην τεμπελιά, όπως κι εμείς οι γάτες. Όλο ξάπλες δεν είναι; Λες να δουλεύουν κρυφά οι βλάκες; Έβαλα το γατίσιο μου μυαλό σε κίνηση κι αμέσως σκέφτηκα τον Προκόπη, στην αυλή της διπλανής μονοκατοικίας. Μέρα και νύχτα κάνει περιπολίες μην μπει κανένας κλέφτης. Μάλιστα, αυτός εργάζεται.
Αλλά και η Μπιάνκα, το κανισάκι του 2ου ορόφου, δουλεύει γιατί το παίζει συναγερμός. Όποιος άγνωστος πλησιάσει διαμέρισμα η Μπιάνκα παθαίνει αμόκ. Αλλά και ο φίλος μου ο Ντίνγκο στην Καστοριά ήταν φοβερός φύλακας. Καλή του ώρα. Όποιος ήθελε έμπαινε στο σπίτι, με τον Ντίνγκο να κάνει χαρούλες. Κανείς όμως δεν μπορούσε να βγει, εκτός αν συνοδευόταν από το αφεντικό.
Αλλά και τα αδέσποτα της γειτονιάς μας δουλεύουν. Η Ισιδώρα το πρωί συνοδεύει τα παιδιά στο Δημοτικό και το μεσημέρι μέχρι τα σπίτια τους. Ο Ιβάν κι ο Αυτιάς βοηθάνε τον οδοκαθαριστή μας να σκουπίσει και ο Μπρέιβ στο σύστημα των προσκόπων μαζεύει τα παιδιά με γαβγίσματα να κάνουν κύκλο γύρω από ένα πανί που το λένε σημαία.
Κι έπειτα σκέφτηκα σε πόσα πράγματα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τα σκυλιά και έφριξα. Για τους κυνηγούς είναι απαραίτητο εργαλείο. Αιώνες ολόκληρους οι σκύλοι είναι φύλακες των κοπαδιών και βοηθοί των βοσκών. Στο στρατό και στην αστυνομία τούς χρησιμοποιούν για ασφάλεια, αλλά και για να ανιχνεύουν εκρηκτικά και παράνομες ουσίες. Υπάρχουν τα σκυλιά διάσωσης που εντοπίζουν ανθρώπους, νεκρούς και ζωντανούς, που έχουν καταπλακωθεί από κτήρια, χιονοστιβάδες ή έχουν παγιδευτεί σε ορυχεία. Τα σκυλιά που σέρνουν τα έλκηθρα στο Βορρά. Μπρρρρ, αυτό κι αν είναι σκυλίσια ζωή. Δεν θα την άντεχα με τίποτα.
Τα σκυλιά επίσης οδηγούν τυφλούς και προστατεύουν ανάπηρους. Και είναι και κάτι τρελαμένα που σκάβουν το χώμα στο δάσος και βγάζουν κάτι τρούφες και τις παίρνουν οι άνθρωποι και τις τρώνε. Αηδία. Επομένως τα χαζόσκυλα δουλεύουν και χαλάνε την πιάτσα.
Γι’ αυτό κάτι παράξενα δίποδα, που τα λέγανε Σκαθάρια -άκου όνομα-, τραγουδούσαν «Its been a hard day’s night and Ι ‘ve been working like a dog»… Σκίζουν τα αγγλικά μου, αλλά θα σας αποκαλύψω και κάτι άλλο.
Ξέρω να διαβάζω, αλλά δεν το λέω για να μη με στείλουν σχολείο σαν το μικρό δίποδο, που κάνει καταναγκαστικά έργα.
Ευτυχώς λοιπόν που δεν είμαι σκύλος και μπορώ να κάθομαι εκτός φυσικά αν καλοπληρωθώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου