Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Η Γλώσσα της Πραγματικότητας

Αυτό που διαπιστώνει κάποιος (σοβαρός μελετητής του ανθρώπου, της ιστορίας και της εξέλιξης των κοινωνιών, μέχρι σήμερα) είναι…

1) Οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την Πραγματικότητα Άμεσα (σε αυτό που είναι, σε αυτό που συμβαίνει) αλλά έμμεσα, διαφορετικά, με λανθασμένο τρόπο…

2) Συνέπεια αυτού είναι ότι (εφόσον δεν αντιλαμβάνονται την Πραγματικότητα ορθά αλλά με λανθασμένο τρόπο) περιγράφουν αυτή την «Πραγματικότητα» που αντιλαμβάνονται όχι με όρους που περιγράφουν την Πραγματικότητα όπως είναι αλλά με όρους που αποτυπώνουν ακριβώς τις λανθασμένες αντιλήψεις τους.

3) Εφόσον όλοι αντιλαμβάνονται με αυτόν τον τρόπο, αυτός ο τρόπος αντίληψης γίνεται αποδεκτός σαν Πραγματικότητα. Σε αυτή την κατασκευασμένη πραγματικότητα ζουν και δρουν οι άνθρωποι, σε μια «φαντασία».

4) Όταν, οι άνθρωποι, κοινωνικοποιούν τα νέα μέλη της κοινωνίας, τα «μυούν» ακριβώς σε αυτή την κοινωνικά αποδεκτή ψεύτικη πραγματικότητα την οποία ερμηνεύουν και υποστηρίζουν μέσω της αντίστοιχης κατασκευασμένης ψεύτικης γλώσσας.

5) Έτσι όλοι είναι παγιδευμένοι μέσα σε αυτά που «λέει» η γλώσσα, στην κοινωνική πραγματικότητα.

Ας αφήσουμε για την ώρα τι είναι Πραγματικότητα, Πως πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε και Ποια πραγματική γλώσσα περιγράφει αυτό που συμβαίνει… Κάποια πράγματα δεν αποκαλύπτονται δημόσια για να μην πέσουν σε εχθρικά (για τον άνθρωπο) χέρια… Εδώ τώρα, κάνουμε μόνο διαπιστώσεις… Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να συνεχίσει να διαβάζει… Αυτοί που θα βρουν τις διαπιστώσεις αδιάφορες απλά αποδεικνύουν ακριβώς αυτό που λέμε, ότι αντιλαμβάνονται όχι αυτό που λέμε, αυτή την στιγμή, αλλά τις προκαταλήψεις τους, τις γνώσεις τους, τις απόψεις τους…

6) Τι διδάσκουν στα Πανεπιστήμια; Φαίνεται από την γλώσσα που χρησιμοποιούν (τουλάχιστον στον Δυτικό Κόσμο, από τον οποίο έχουμε εμπειρία). Δεν χρησιμοποιούν τη Γλώσσα της Πραγματικότητας, αλλά την λανθασμένη γλώσσα που παραπέμπει στις λανθασμένες αντιλήψεις τους για τον κόσμο, στην λάθος πραγματικότητα. Εμείς βγάζουμε το συμπέρασμά μας.

7) Πως διαμορφώνεται η Πολιτική, σε ολόκληρο τον πλανήτη; Μέσα σε λανθασμένα ιδεολογικά πλαίσια κυριαρχούν ισχυρές ομάδες και χειραγωγούν τους πληθυσμούς σαν κοπάδια. Η πολιτική πειθώ παρόλο που ψεύδεται, με λίγο ψέμα, λίγο εκβιασμό, παράγει πολιτικό αποτέλεσμα.

8) Τι διδάσκεται σε ολόκληρη την Δυτική Φιλοσοφία; Ανοησίες που στηρίζονται σε παρεξηγήσεις που ξεκίνησαν πριν χιλιετηρίδες… Ελάχιστοι Φιλόσοφοι διασώζονται.

9) Τι διαβάζουμε καθημερινά στο Δίκτυο; Εκατομμύρια πληροφορίες για τα πάντα. Αλλά συμβαίνει κι εδώ το ίδιο πράγμα. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι η γλώσσα που παραπέμπει στις λανθασμένες αντιλήψεις, στην λανθασμένη αντίληψη της Πραγματικότητας.

10) Τελικά η Αλήθεια είναι εξόριστη από τον ανθρώπινο λόγο. Παντού νοητικός θόρυβος, ακαταλαβίστικη φλυαρία που δεν λέει τίποτα. Κανένα Ουσιαστικό Μήνυμα (Αλήθειας).

Βεβαίως, μπορεί κάποιος να αντιτείνει σε όλα αυτά, ότι απλά είμαι ανόητος και λέω ανοησίες. Έχει απόλυτο δίκηο. Είμαι ανόητος. Γιατί; Επειδή δεν χρησιμοποιώ την Γλώσσα της Πραγματικότητας (αν Υποθέσουμε ότι Αντιλαμβάνομαι την Πραγματικότητα κι ότι υπάρχει Γλώσσα που την Περιγράφει) αλλά την γλώσσα των ανθρώπων που παραπέμπει στον χώρο της λανθασμένης αντίληψης…

Ναι! Αλλά το κάνω επίτηδες γιατί δεν θέλω να μιλήσω, δεν θέλω να πω τίποτα.

Αλλά θα ρωτήσει κάποιος (καλοπροαίρετα) αυτό δεν είναι ασέβεια και προσβολή για τους λίγους έστω αναγνώστες σου;

Είναι;

Γιατί αυτό που θέλω να πω αγαπητοί μου φίλοι είναι ακριβώς αυτό: Όταν χρησιμοποιούμε μια λάθος γλώσσα (που δεν ανταποκρίνεται στην Πραγματικότητα) παραπέμπουμε σε λάθος αντιλήψεις και στην πραγματικότητα δεν λέμε τίποτα, ούτε ωφελούμε κανέναν. Είναι ένα ανόητο παιχνίδι των ανθρώπων, που βρίσκονται ακόμα σε νηπιακή (πνευματικά) ηλικία.

Χρειάζεται να Δούμε Αλλιώς τα πράγματα (όπως συμβαίνουν πραγματικά). Χρειάζεται να μάθουμε την Γλώσσα της Πραγματικότητας. Τότε μόνον μπορούμε να Ανακαλύψουμε την Αλήθεια.

Αλλά μιλάμε για Μονοπάτια Άγνωστα στους περισσότερους ανθρώπους, για Μονοπάτια Δύσβατα, που άλλοι δεν θέλουν κι άλλοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

Ο λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο (κείμενο, πείτε το όπως θέλετε) είναι γιατί όταν μιλάς στην γλώσσα των ανθρώπων (αυτή που διδάχτηκαν και η οποία πηγάζει και αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη αντίληψη του κόσμου) και προσπαθείς να μιλήσεις για την Πραγματικότητα, να υποδείξεις την Αλήθεια – στο μέτρο που την Κατανοείς πάντα – υπάρχει η ανθρώπινη σκέψη που τα οικειοποιείται όλα αυτά, που τα μιμείται και τα χρησιμοποιεί προς ίδιον όφελος, ακόμα και για να αποκομίσει υλικό κέρδος... Έχει γεμίσει ο κόσμος διδασκάλους που διδάσκουν ό,τι θέλεις, αλήθεια, διαλογισμό, γιόγκα, θεραπεία, χαλάρωση… Αυτό που μας κάνει να γελάμε είναι η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και προβάλλουν τον εαυτό τους, σαν γνώστη, δάσκαλο, θεραπευτή, κλπ. πράγμα που αποδεικνύει ακριβώς την έλλειψη σοβαρότητας που έχουν. Τυφλοί που οδηγούν τυφλούς… μέχρι που μπορούν να φτάσουν; Το πολύ μέχρι τον εαυτό τους, πάντως όχι Ως την Αλήθεια.

Για αυτό λέμε ότι πρέπει να Δείξουμε την Πραγματικότητα Όπως Είναι (όπως Συμβαίνει) Χρησιμοποιώντας μια Γλώσσα που να Ανταποκρίνεται Ακριβώς σε Αυτό που Συμβαίνει, μια Γλώσσα της Πραγματικότητας, μια Γλώσσα της Αλήθειας, που δεν θα μπορεί να την χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε ανόητος που θέλει να παριστάνει κάτι… επειδή θα πρέπει να την καταλαβαίνει για να την χρησιμοποιήσει… Αλλά Εκείνος που Κατανοεί Υπηρετεί τους συνανθρώπους του. Δεν θέλει ούτε να χειραγωγήσει κανέναν, ούτε να αποκομίσει κάποιο κέρδος… Αυτός που κέρδισε τον Ουρανό, με ευκολία χαρίζει τη γη ολάκερη σε όποιον νομίζει ότι αξίζει κάτι… για μας όλα είναι χώμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου