Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Η Θεωρία της Αυθυπαρξιακής Αρμονίας

Εισαγωγή

Η Θεωρία της Αυτο-Υπαρξιακής Αρμονίας θέτει ότι η επιδίωξη του «Αληθινού Εαυτού» είναι ένα εγγενές ταξίδι ενδοσκόπησης, αυτοαποδοχής και αρμονίας. Είναι η ιδέα ότι είμαστε ήδη ο «Αληθινός Εαυτός» μας και το ταξίδι της ανακάλυψης δεν είναι να βρούμε κάτι νέο, αλλά να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχθούμε αυτό που πάντα υπήρχε.

Τα τρία δόγματα

Σταθερό Είναι

Το πρώτο δόγμα της Αυτο-Υπαρξιακής Αρμονίας αναγνωρίζει την έννοια του «Σταθερού Είναι». Ο Αληθινός Εαυτός δεν είναι κάτι που πρέπει να ανακαλυφθεί ή να βρεθεί. είναι μια πανταχού παρούσα ύπαρξη που είναι εγγενώς μέρος μας. Δεν εξελισσόμαστε στον Αληθινό μας Εαυτό. το αποκαλύπτουμε. Είναι μια διαδικασία απόρριψης στρωμάτων κοινωνικής προετοιμασίας, προσδοκιών και περιορισμών που επιβάλλονται από τον εαυτό τους για να αποκαλυφθεί ο πυρήνας που ήταν πάντα.

Το ταξίδι προς τα μέσα

Η δεύτερη αρχή υπογραμμίζει τη σημασία της ενδοσκόπησης. Το ταξίδι προς την αποκάλυψη του Αληθινού Εαυτού μας είναι προς τα μέσα, όχι προς τα έξω. Πρόκειται για ήσυχο προβληματισμό, βαθιά περισυλλογή και επίγνωση. Έχει να κάνει με την κατανόηση των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πράξεών μας και πώς ευθυγραμμίζονται με τις εσωτερικές μας αξίες και πεποιθήσεις. Το ταξίδι προς τα μέσα έχει να κάνει με την αποδοχή και την αγκαλιά των δυνατών και των αδυναμιών μας, των θριάμβων και των αποτυχιών μας, των ελπίδων και των φόβων μας.

Αρμονική Ύπαρξη

Το τρίτο δόγμα της Αυτο-Υπαρξιακής Αρμονίας είναι η επίτευξη μιας κατάστασης «Αρμονικής Ύπαρξης». Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία κάποιος αποδέχεται πλήρως και ζει σύμφωνα με τον Αληθινό Εαυτό του. Είναι μια κατάσταση εσωτερικής γαλήνης, ισορροπίας και ικανοποίησης που γεννιέται από τη βαθιά κατανόηση και αποδοχή του εαυτού μας. Σε αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ των σκέψεων, των πράξεων και της ύπαρξης κάποιου. Αντίθετα, υπάρχει μια απρόσκοπτη, αρμονική ένωση που ακτινοβολεί προς τα έξω, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της ζωής κάποιου.

Πρακτικές

Για την επίτευξη της Αυτο-Υπαρξιακής Αρμονίας, πρακτικές όπως ο διαλογισμός και η επίγνωση μπορεί να είναι ευεργετικές. Αυτές οι τεχνικές βοηθούν στην καλλιέργεια μιας βαθύτερης κατανόησης των σκέψεων και των συναισθημάτων κάποιου, προάγοντας μια αίσθηση εσωτερικής ειρήνης και ενότητας. Άλλες πρακτικές, όπως το ημερολόγιο ή οι εκφραστικές τέχνες, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στο ταξίδι της αυτο-ανακάλυψης και της αποδοχής.

Συμπέρασμα

Η Θεωρία της Αυτο-Υπαρξιακής Αρμονίας δεν αφορά την αναζήτηση ενός κρυμμένου, μυστικιστικού εαυτού. Αντίθετα, είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο «Αληθινός Εαυτός» βρίσκεται ήδη μέσα μας. Έχει να κάνει με το ξεφλούδισμα των στρωμάτων της εξωτερικής επιρροής και της εσωτερικής αμφιβολίας για τον εαυτό μας για να αποκαλύψουμε τον πυρήνα μας. Έχει να κάνει με το να αποδεχόμαστε αυτό το ον, να ζούμε σε αρμονία με αυτό και να του επιτρέπουμε να καθοδηγεί τις πράξεις και τις αποφάσεις μας. Είναι μέσω αυτής της διαδικασίας συνειδητοποίησης, αποδοχής και αρμονικής διαβίωσης που μπορούμε πραγματικά να βιώσουμε την εσωτερική γαλήνη και ικανοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου