Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Αγάπησε τους άλλους, αφού αγαπήσεις εσένα

Συχνά μπερδευόμαστε . . .

Συχνά θεωρούμε ότι αν αγαπάμε κάποιον, πρέπει να μένουμε στη σχέση, ακόμα και αν νιώθουμε ότι δεν είμαστε καλά. . .

Συχνά ταυτίζουμε την αγάπη με την αυτοθυσία, με την παροχή μόνιμης βοήθειας στους άλλους, με την ανοχή που αγγίζει τα όρια των δικών μας αντοχών. . .

Συχνά μπερδευόμαστε και θεωρούμε ότι αν αγαπάμε κάποιον, θα πρέπει να κάνουμε αυτό που μας λέει ή αυτό που μας συμβουλεύει, ακόμα και αν η πρότασή του μας προκαλεί άγχος ή ταραχή.

Συχνά θεωρούμε ότι αν αγαπάμε κάποιον, πρέπει να τον αγαπάμε με τον τρόπο που μας λέει ότι μας αγαπάει αυτός, που μας το δείχνει αυτός , ακόμα και αν εμείς δεν έχουμε μάθει να δείχνουμε την αγάπη μας με τον ίδιο τρόπο, ακόμα και αν η δική του εκδήλωση αγάπης μπορεί να μας προκαλεί εγκλωβισμό ή αίσθημα καταπίεσης.

Συχνά μπερδευόμαστε και θεωρούμε ότι αν αγαπάμε κάποιον, πρέπει να υπομένουμε και να δεχόμαστε τις επιλογές του.

Συχνά μπερδευόμαστε και θεωρούμε ότι αν αγαπάμε κάποιον, πρέπει να δουλεύουμε λιγότερο, να δεχόμαστε τα θέλω του, να βάζουμε τα δικά μας όνειρα και τα δικά μας θέλω σε δεύτερη μοίρα, σε δεύτερη κατηγορία. . .

Συχνά μπερδευόμαστε και θεωρούμε ότι αν αγαπάμε κάποιον, δεν θα πρέπει να πούμε όχι και δεν θα πρέπει να βάλουμε όρια διεκδικώντας και πράγματα για εμάς. . .

Όμως . . .

Τι συμβαίνει αν αυτή η αγάπη περισσότερο μας εγκλωβίζει, παρά μας απελευθερώνει;

Τι συμβαίνει αν αυτή η αγάπη μας προκαλεί σωματοποίηση και στρες;

Τι συμβαίνει αν νιώθουμε ότι κρινόμαστε καθημερινά και βολευόμαστε σε ρόλους , που δεν θεωρούμε ότι θέλουμε και ότι μας αξίζουν;

Τι συμβαίνει αν αυτή η αγάπη μας αποδυναμώνει και τρέφει τους φόβους και τις ανασφάλειες μας, παρά τα όνειρα και την ελπίδα μας;

Αγάπη δεν σημαίνει να μένω με κάποιον προκαλώντας κακό σε εμένα. . .

Αγάπη δεν σημαίνει να με υποβιβάζω και να νιώθω τα όρια των ανοχών να ξεπερνάνε τα όρια των αντοχών μου.

Μπορείς να εξακολουθήσεις να αγαπάς κάποιον, αν φροντίσεις εσένα.

Μπορείς να εξακολουθήσεις να αγαπάς κάποιον, αν προστατεύσεις εσένα.

Μπορείς να εξακολουθήσεις να αγαπάς κάποιον, αν επιλέξεις μία υγιή σχέση.

Μπορείς να εξακολουθήσεις να αγαπάς κάποιον, ακόμα και αν φύγεις από αυτή τη σχέση. Μπορείς να εξακολουθήσεις να αγαπάς κάποιον, αν πρώτα μάθεις να αγαπάς εσένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου