Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Οι συμβιβασμοί δεν ταιριάζουν στον έρωτα

Ζωή βαλμένη σε κουτάκια, βολεμένη, τέλεια παρουσιασμένη για το φαίνεστε, και η ουσία; Ζωή υπό του μηδενός. Έξω καλοκαίρι, οι πατούσες να καίνε στην άμμο μα εσύ να κρυώνεις. Η ψυχή σου παγωμένη, όπως και το χαμόγελο στα χείλη σου. Συνήθεια να χαμογελάς και να λες «είμαι καλά». Βολεύτηκες και νόμιζες πως έτσι θα κλείσεις την ευτυχία στην αγκαλιά σου.

Δύσκολοι καιροί για σχέσεις θα μου πεις και θα συμφωνήσω. Για όλες τις σχέσεις. Όλα επιφανειακά, ρηχά, άχρωμα και άγευστα μα το δέχτηκες. Έσκυψες το κεφάλι και έκανες τα πάντα να κρατηθείς από κάτι που μόνο στο μυαλό σου υπήρχε τελικά. Άραγε, είπες ποτέ όχι; Έβαλες τα θέλω σου μια φορά στην διαπραγμάτευση; Έβγαλες τον πραγματικό σου εαυτό ή κρύφτηκες πίσω από ρόλους που νόμιζες πως σου ταίριαζαν;

Τον καλύτερο ρόλο της ζωής σου τον ζεις όταν είσαι εσύ. Με τα ελαττώματα και τα προτερήματα σου. Να είσαι περήφανη για αυτό που είσαι και πάντα να έχεις το θάρρος της γνώμης σου. Δεν αρέσουμε σε όλους και δεν ταιριάζουμε με όλους. Μη χάσεις εσένα στην προσπάθεια σου να μπεις σε ένα κύκλο που απλά θα νιώθεις αποδεκτή χωρίς να είσαι εσύ. Εκεί θα βιώσεις την μεγαλύτερη μοναξιά. Και είναι ωραία η μοναξιά, άκουσε με.

Όταν την λούζεις με αξιοπρέπεια και συνειδητά την προτιμάς. Ακούς και δέχεσαι όρους, με ποιο τίμημα άραγε; Και γιατί είσαι πάλι μόνη; Δεν είσαι θύμα, σταμάτα να παίζεις αυτόν τον άχαρο ρόλο. Πες όχι σε ότι δεν σου ταιριάζει, σε ότι σε ρίχνει, σε ότι σε υποτιμά. Και όχι μη μου πεις πως έτσι είναι η αγάπη και ο έρωτας, δεν θα το δεχτώ. Δεν χωράει ζητιανιά η αγάπη, βάλτο καλά στο μυαλό σου και άλλαξε την ζωή σου. Ας είμαστε αυτό που δείχνουμε και φυσικά στην τελική γι’ αυτό ας μας εκτιμήσουν. Βρες τα με τον εαυτό σου, αποδέξου τον, τότε και μόνο τότε θα νιώσεις πραγματική ολοκλήρωση και αποδοχή.

Άσε καλή μου τα δακρύβρεχτα σενάρια στην άκρη, άσε τον θεό να κάνει την δουλειά του, δεν ασχολείται μαζί σου μόνο όποτε σε βολεύει και όποτε το παίζεις εσύ αδικημένη. Μόνη σου αδικείς τον εαυτό σου. Βάλε στο λεξιλόγιο σου τη λέξη όχι, κοίτα κατάματα τους άλλους και πες πραγματικά αυτό που νιώθεις. Κάνε την διαφορά και θα δεις πως τότε θα σε εκτιμήσουν και οι άλλοι. Μα ακόμα και αν δεν σε νοιάζει η εκτίμηση των άλλων θα είσαι εσύ! Αυθεντική και όχι κακό αντίγραφο γυναικούλας έτοιμης για όλα.

Να είσαι θάλασσα, ήρεμη και αγριεμένη να είσαι ουρανός με ξαστεριά και συννεφιά, γράψε τα θέλω των άλλων στα παλιά σου παπούτσια και αν σε στενεύουν πέταξέ τα. Να είσαι γυναίκα με όλο το μεγαλείο που κρύβει αυτή η λέξη. Ολόκληρη να είσαι εσύ και όχι μισή εξαρτώμενη από άλλους. Μη ψάχνεις για άλλο μισό δίνοντας γη και ύδωρ, ψάξε για το άλλο ολόκληρο που θα σε κάνει να νιώσεις δυνατή και γεμάτη αγάπη. Βάλε τα όρια που σου πρέπουν και πες «όχι» σε ότι σε χαλάει.

Και θυμήσου, τα θύματα κανείς δεν τα αγάπησε, κανείς δεν τα εκτίμησε ποτέ. Φτιάξε το δικό σου παραμύθι πριγκίπισσα και ζήσε ευτυχισμένη μέσα σε αυτό. Μη γίνεσαι κομπάρσος στο παραμύθι κανενός καλή μου. Γράψε το τέλος στο παραμύθι σου μόνο όπως εσύ το θες και όπως σου ταιριάζει.

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, μα δεν μου αρέσουν οι συμβάσεις. Δεν ταιριάζουν στον έρωτα ούτε στην ζωή. Γράψε τα όχι σου στο τοίχο και προχώρα. Βγάλε τα παπούτσια και πάτα στην καυτή άμμο, άσε την να ζεστάνει την ψυχή και το παγωμένο σου χαμόγελο. Πάρε τον εαυτό σου από το χέρι και ξεκίνα. Είναι ωραίο το ταξίδι της ζωής. Απόλαυσέ το!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου