Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Πόσο τελικά κοστίζει για σένα η αγάπη;

Σε μια εποχή που όλα έχουν μια τιμή, που όλα πωλούνται και αγοράζονται πες μου πόσο να κοστίζει άραγε η αγάπη; Πόσο να κοστίζει η γαλήνη της ψυχής μας; Η αξιοπρέπεια μας; Πόσο;

Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι όμως δωρεάν. Με τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις τα πάντα, όχι όμως την αγάπη. Γι’ αυτό σταμάτα και σκέψου καλά πριν κάνεις το επόμενο βήμα, πριν ρίξεις ακόμα μια φορά την αγάπη στη λάσπη του συμφέροντος και της βολής σου! Μην ξεπουλιέσαι γιατί στο τέλος θα μείνεις μόνη, κενή να αναρωτιέσαι τι έκανες λάθος.

Δεν αγοράζονται οι άνθρωποι βάλτο καλά στο μυαλό σου. Και αν κάποιος σου δώσει «τιμή» αξίζει άραγε τον κόπο; Και αν εσύ δεχτείς να «πουλήσεις» συναισθήματα πόσο νομίζεις πως θα τους έχεις δίπλα σου; Όχι για πολύ! Στο όνομα της αγάπης λοιπόν μην κάνεις παζάρια γιατί ο έρωτας ο αληθινός δεν τα σηκώνει.

Δεν μετριούνται οι άνθρωποι με τα χρήματα, πόσο μάλλον η αξιοπρέπεια που οφείλουμε σαν άνθρωποι να την έχουμε ψηλά. Πως μπορείς να διαπραγματεύεσαι την αγκαλιά; Πόσο κοστίζει για σένα το μαζί; Πόσο βγαίνει ο άγνωστος χ στην εξίσωση της αγάπης; Στα μαθηματικά δεν ήμουν ποτέ καλή όμως ξέρω να σου πω πως ο έρωτας ισούται με πάθος, με ματιές που καίνε, με άγγιγμα που ανατριχιάζει.

Αν δεν τα έχεις αυτά, φύγε, μην τα παζαρεύεις, μην τα ευτελίζεις. Αλλιώς στη διαίρεση της αγάπης το πηλίκο θα είναι για σένα πάντα μηδέν. Ένα τεράστιο μηδενικό, και πίστεψε με έτσι θα νιώσεις γιατί θα ξέρεις πως αυτό είσαι τελικά. Ο έρωτας δεν μπορεί να μετουσιωθεί σε νούμερα πάνω σε επιταγή, δεν εξαργυρώνεται. Μην απλώνεις λοιπόν την πραμάτεια σου μπροστά στο συμφέρον, ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα.

Ζήτα συγγνώμη πρώτα από όλα στον ίδιο σου τον εαυτό, και φρόντισε στο μέλλον να μην υποπέσεις στα ίδια ατοπήματα. Αν σε νοιάζει να ζεις αξιοπρεπώς, μην ευτελίζεις την αγάπη. Δεν αγοράζονται τα πάντα και στη τελική αναρωτήσου, πόσο τελικά κοστίζει για σένα η αγάπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου