Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ερωτευτείτε όταν νιώθετε έτοιμοι, όχι όταν νιώθετε μόνοι

Όταν βρεθείτε στο τέλος ενός άσχημου χωρισμού, μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό να αναζητήσετε παρηγοριά σε μια νέα σχέση αμέσως. Μια περίπτωση κλασικής αντίδρασης που συμβαίνει σε πολλούς από εμάς, ενώ τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουμε καν το γεγονός. Ακριβώς όταν πληγώνεσαι και νιώθεις ανάξιος, βρίσκεσαι ξαφνικά να μπαίνεις σε μια άλλη σχέση όπου νιώθεις ότι σε αγαπούν και σε νοιάζονται.

Εάν εξακολουθείτε να σκέφτεστε τον/ην πρώην σας συνέχεια, αυτός/αυτή εξακολουθεί να είναι ένα δυνατό κομμάτι της ζωής σας, τον οποίο δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε.

Εάν εξακολουθείτε να πονάτε από την προηγούμενη σχέση σας, σημαίνει ότι η πληγή είναι ακόμα ακατέργαστη. Η καρδιά σου πρέπει να γιατρευτεί, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί αν μπεις εύκολα σε άλλη σχέση.

Μπορεί να είναι και μία σύντομη σχέση, αλλά πατάτε σε επικίνδυνα εδάφη, αν είναι αγάπη από αντίδραση στον χωρισμό. Τυφλωμένο πάλι από την αγάπη, το άτομο δυσκολεύεται να δει τα σημάδια της κακής αυτής αντίδρασης. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να προσέχετε για σημάδια που μπορεί να σας εμποδίσουν να ξεπεράσετε τη χαμένη αγάπη. Γι' αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας μερικές ειλικρινείς ερωτήσεις στον εαυτό σας πριν προχωρήσετε στη σχέση. Μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας είναι:

Μήπως βιάζεσαι;

Θα πρέπει να κλείσετε την προηγούμενη σχέση σας και να φροντίσετε να θεραπεύσετε τα πληγωμένα συναισθήματά σας, εάν υπάρχουν, πριν προχωρήσετε και ερωτευτείτε κάποιον άλλο. Εάν αισθάνεστε βιαστικοί για μία νέα σχέση, τότε μάλλον δεν έχετε αφιερώσει αρκετό χρόνο στον εαυτό σας και κολλήσατε βιαστικά στον πρώτο ώμο που βρήκατε για να κλάψετε. Κάντε ένα βήμα πίσω παίρνοντας μερικές μέρες άδεια από τον έρωτα εντελώς.

Είναι ο/η πρώην σου ακόμα μέρος της ζωής σου;

Εάν εξακολουθείτε να σκέφτεστε τον πρώην σας συνέχεια, αυτός/αυτή εξακολουθεί να είναι ένα δυνατό κομμάτι της ζωής σας, τον οποίο δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε. Μπορεί να έχετε αποφασίσει αμοιβαία να μείνετε φίλοι ο ένας με τον άλλον, αλλά αν αυτό σας ενοχλεί τώρα, είναι καλύτερα να συζητήσετε μαζί του/της και να απομακρυνθείτε εντελώς από αυτόν/ήν. Σταματήστε να τηλεφωνείτε ή να του/της στέλνετε μηνύματα για κάθε λόγο και αφαιρέστε τους από όλους τους ιστότοπους δικτύωσης κοινωνικών μέσων μέχρι να τους ξεπεράσετε.

Νιώθεις ακόμα τον πόνο;

Εάν εξακολουθείτε να πονάτε από την προηγούμενη σχέση σας, σημαίνει ότι η πληγή είναι ακόμα ακατέργαστη. Η καρδιά σου πρέπει να γιατρευτεί, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί αν μπεις εύκολα σε άλλη σχέση.

Θέλετε απλώς να δείξετε ότι όλα είναι καλά με τον εαυτό σας;

Βλέπεις όλους τους φίλους σου χαρούμενους με τους συντρόφους τους και δεν θέλεις να μείνεις πίσω. Οπότε προχωράς και βγαίνεις με κάποιον για να περάσεις καλά και να μην μείνεις μόνος/η.

Έχετε συνεχείς εναλλαγές κακής διάθεσης;

Οι κακές εναλλαγές της διάθεσης είναι σημάδια ενός δυστυχισμένου ατόμου. Αυτά μπορεί να έχουν συνέπειες και η συχνή εναλλαγή από κακή σε καλή διάθεση δεν βοηθά κανέναν. Το να εκνευρίζεστε συνεχώς με τον νέο σας σύντροφο είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι είστε σε μια σχέση ανάκαμψης.

Νιώθεις ανασφάλεια;

Αν θέλετε να είστε με τον νέο σας σύντροφο όλη την ώρα και να αναζητάτε συνεχώς την επικύρωση της αγάπης από αυτόν με λόγια, πράξεις και πράγματα, τότε εξακολουθείτε να αισθάνεστε ανασφαλείς. 

Αυτός είναι ο τρόπος σας να θέλετε να είστε σίγουροι από κάποιον ότι είστε η σωστή επιλογή για τον/ην σύντροφό σας και ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να πάνε στραβά.

Ξέρεις πραγματικά τη νέα σου αγάπη;

Άλλο είναι να μπεις σε μια σχέση και άλλο να γνωρίζεις τον σύντροφό σου, τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές του. Εάν έχετε ερωτευτεί με ριμπάουντ, είναι πιθανό να μην γνωρίζετε τόσο καλά τον σύντροφό σας και να τον θεωρείτε δεδομένο.

Χρησιμοποιείτε το σεξ για να απαλύνετε τον πόνο;

Αισθάνεστε καλύτερα μετά το σεξ; Εάν ναι, τότε να θυμάστε ότι μπορεί να είναι απλώς μια προσωρινή ανακούφιση και η αίσθηση ευεξίας μπορεί να μην διαρκέσει πολύ. Μην χρησιμοποιείτε τη δικαιολογία για ένα υπέροχο σεξ με τον τωρινό σας σύντροφο ως λόγο για να έχετε βρει την πραγματική αγάπη. Ελέγξτε τα συναισθήματά σας όταν δεν είστε στο κρεβάτι για να πάρετε την πραγματική απάντηση.

Βήματα για να αποφύγετε την απότομη σχέση αντίδρασης για να ξεχάσετε

– Ένας χωρισμός μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ελκυστικοί, οπότε προχωρήστε και περιποιηθείτε τον εαυτό σας.

– Αφεθείτε σε πράγματα που μπορεί να σας κρατήσουν χαρούμενους όπως ένα ταξίδι ή κάποια άλλη απασχόληση.

– Προσέξτε τους singles και μην διστάσετε να βγείτε ξανά.

– Όταν βγαίνετε έξω, φλερτάρετε αν σας κάνει χαρούμενους.

– Αν ψάχνετε για ένα σύντομο, διασκεδαστικό ρομαντικό διάλειμμα, τότε να είστε ειλικρινείς.

– Μην αφήνετε επιφανειακά συναισθήματα να σας κάνουν να νιώσετε ότι πρόκειται για μια σοβαρή σχέση.

– Τέλος, θυμηθείτε, η σχέση για αντίδραση δεν είναι λύση ή θεραπεία.

– Ζητήστε την βοήθεια φίλων για να αντιμετωπίσετε τυχόν συναισθήματα πληγής, θυμού ή αγανάκτησης που έχουν απομείνει από προηγούμενες σχέσεις.

– Να είστε συναισθηματικά υπεύθυνοι για τα συναισθήματά σας καθώς και για οποιονδήποτε με τον οποίο συναναστρέφεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου