Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΣΑΣ ΖΟΜΠΙ;

Ο Χ. αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο πρόβλημα. Πρόσφατα μετακόμισε και οι νέοι γείτονές του, μια παράξενη παρέα από επίδοξους κυνηγούς φαντασμάτων, είναι πεπεισμένοι ότι είναι ζόμπι. Δεν μοιάζει εξωτερικά με ζόμπι και ασφαλώς δεν συμπεριφέρεται ως τέτοιος, αλλά παρ’ όλα αυτά αυτοί πιστεύουν ότι είναι. Αυτό είναι μάλλον ενοχλητικό, καθώς κυκλοφορούν φήμες ότι οι γείτονες του Χ. έχουν εκφράσει την απαξίωσή τους για οτιδήποτε είναι παραφυσικό τριγυρνώντας τα βράδια και χώνοντας μεγάλα κομμάτια ξύλου σε οτιδήποτε υποψιάζονται ως υπερφυσικό.  
 
Ο Χ. κανονίζει να συναντήσει τους γείτονές του κυνηγούς φαντασμάτων για να τους εξηγήσει ότι δεν είναι ζόμπι, αλλά μόνον ένας συνταξιούχους μεσίτης. Η συνάντηση αποδείχτηκε εξίσου τρομακτική όσο η σκέψη ότι οι νεκροί-ζωντανοί κερδίζουν τα προς το ζην αγοράζοντας και πουλώντας σπίτια.  
 
Οι κυνηγοί φαντασμάτων εξήγησαν ότι τα ζόμπι είναι ως προς την όψη πανομοιότυπα με τα ανθρώπινα όντα. Αν εξετάσουμε τον εγκέφαλό τους θα ανακαλύψουμε όλες τις δομές και λειτουργίες που κάνουν τους ανθρώπους λογικούς και ικανούς να παίρνουν αποφάσεις. Η συμπεριφορά των ζόμπι είναι επίσης πανομοιότυπη με αυτή των ανθρώπων, όπως εμείς ζούμε οικογενειακή ζωή, πηγαίνουμε στην δουλειά, αθλούμαστε, βλέπουμε τηλεόραση, έτσι και τα ζόμπι. Αν μαχαιρώσεις ένα ζόμπι Θα φωνάξει από τον πόνο. Αν η γυναίκα ενός ζόμπι πεθάνει, θα θρηνήσει. Όσο μπορούμε να πούμε, τα ζόμπι είναι πανομοιότυπα με τούς ανθρώπους.  
 
Ωστόσο, υπάρχει μια κρίσιμη διαφορά ανάμεσα στα ζόμπι και τους ανθρώπους. Τα ζόμπι είναι νεκρά μέσα τους. Έχουν μηδενική συνείδηση, δεν έχουν σκέψεις, συναισθήματα ή συναίσθηση. Φαίνεται σαν να έχουν εμπειρίες, συναισθήματα, να αισθάνονται ευχαρίστηση, πόνο, και λοιπά, και συμπεριφέρονται σαν να έχουν, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν. Οι κυνηγοί κεφαλών στην συνέχεια είπαν ότι έχουν ενημερωθεί από την αυθεντία σε θέματα περί ζόμπι τον Σ., τον βιβλιοθηκάριο του σχολείου, ότι ο Χ. είναι πράγματι ζόμπι. Όμως, πριν τον ξεκοιλιάσουν, θα του δώσουν την ευκαιρία να τους πείσει για το αντίθετο.  
 
Τι πρέπει να πει ο Χ. στους γείτονές του για να τους πείσει ότι έχει συνείδηση; 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου