Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Όταν αμφιβάλλεις γι’ αυτό που παλεύεις, ψάξε εκείνο το μέρος μέσα σου όπου φωλιάζει το πάθος

Το πάθος είναι ένα συναίσθημα που σας λέει: Αυτό είναι σωστό να κάνω. Τίποτα δεν μπορεί να μου σταθεί εμπόδιο. Δεν έχει καμία σημασία ό,τι κι αν λένε οι άλλοι. Αυτό το συναίσθημα είναι τόσο ωραίο που δεν μπορώ να το αγνοήσω. Θα ακολουθήσω αυτή την αίσθηση μακαριότητας και θα ενεργήσω βάσει αυτής της μεγαλειώδους αίσθησης ευδαιμονίας.

Οι δικαιολογίες, από την άλλη πλευρά, κοινωνούν το αντίθετο μήνυμα: Δεν είναι ανάγκη να το ακολουθήσω μέχρι τέλους – κοίτα, άλλωστε, πόσο ανιαρά είναι όλα τούτα. Δεν είναι και πολύ σημαντικό⋅ αν ήταν, μπορώ πάντοτε να το κάνω αργότερα. Αυτό δεν είναι πραγματικά για μένα⋅ θα το τελειώσω στα γρήγορα και θα ξεμπερδεύω.

Όταν είστε ενθουσιώδεις, τίποτα δεν μοιάζει δύσκολο. Όταν έχετε πάθος, δεν υπάρχουν ρίσκα: τα οικογενειακά δράματα χάνουν τη σημασία τους, τα χρήματα δεν αποτελούν ζήτημα, ξέρετε πως διαθέτετε τη δύναμη και την εξυπνάδα, ενώ οι κανόνες που έθεσαν κάποιοι άλλοι δεν σας αφορούν στο ελάχιστο. Κι αυτό συμβαίνει επειδή απαντάτε στο κάλεσμά σας – και αυτός που απαντά δεν είστε απλώς εσείς, αλλά το ανώτερο μέρος του εαυτού σας.

Η παρουσία πάθους μέσα σας είναι το σπουδαιότερο δώρο που μπορείτε να λάβετε. Όταν βρίσκεται σε αρμονία με το Πνεύμα, να του φερθείτε ως ένα θαύμα, κάντε ό,τι μπορείτε για να το διαφυλάξετε. Έτσι αισθάνομαι για τις δημιουργίες μου. Μέσα στα χρόνια έμαθα ότι, αν πηγαίνω σε εκείνο το μέρος του εαυτού μου όπου φωλιάζει το πάθος, δεν υπάρχει καμία δύναμη στο σύμπαν που να μπορεί να παρέμβει στην ολοκλήρωση του έργου μου. Το ζω και το αναπνέω, κρατάω τα σημειωματάριά μου κοντά μου όταν τρώω, όταν οδηγώ, όταν κάνω γιόγκα, ακόμα κι όταν κοιμάμαι.

Ο ενθουσιασμός που αισθάνομαι φαίνεται πως ωθεί τον κόσμο μου σε μια ατέρμονη προσφορά εμπειριών συνεργασίας και συνδημιουργίας. Οι ιδέες μου έρχονται στον ύπνο μου και ξυπνάω για να κρατήσω σημειώσει στα γρήγορα. Οι ιδέες με κατακλύζουν στο μάθημα της γιόγκα⋅ τις σημειώνω νοερά για να τις καταγράψω στο χαρτί όταν θα έχω τελειώσει την άσκησή μου.

Αν έχετε πάθος, δεν χρειάζεστε τις δικαιολογίες, επειδή ο ενθουσιασμός σας θα αποδειχτεί πιο ισχυρός από οποιαδήποτε συλλογιστική ενδεχομένως επινοήσετε. Ο ενθουσιασμός σας θα σας ωθήσει να ενεργήσετε βάσει αυτού που φανταστήκατε με τόση ζέση, επομένως δεν θα χρειαστείτε κάποια δικαιολογία για ό,τι πάει να μπει εμπόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου