Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

H ευτυχία είναι μικρές στιγμές μέσα στο χρόνο

Σίγουρα οι φορές που αναρωτήθηκες αν νιώθεις πραγματικά ευτυχισμένος/η θα υπήρξαν πολλές. Σίγουρα θα υπήρξαν ακόμη περισσότερες φορές, μέσα στις οποίες θα προσπάθησες να κατανοήσεις τον κόσμο, όπως και την διάθεσή του. Άραγε γελούν με την ψυχή τους οι άνθρωποι ή προσποιούνται για ακόμη μια φορά; Άραγε να ανησυχείς; Όποια και αν είναι η δική σου φιλοσοφία περί ευτυχίας, ένα μόνο φρόντισε: να μην σε παίρνει από κάτω, μιας και η ευτυχία διαφέρει πολύ για τον καθένα!

Αν σου είπε κάποιος πως νιώθει ευτυχισμένος, το πιο πιθανό είναι να το εννοούσε. Εάν είπες κάποια στιγμή κάτι αντίστοιχο, τότε πιθανόν να το εννοούσες και εσύ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή (εάν ανατρέξεις σε εκείνη) θα καταλάβεις πως μάλλον σου έτυχε κάτι που σε έκανε πραγματικά να χαμογελάσεις με την ψυχή σου και αυτό, στο λέω ειλικρινά, είναι συνώνυμο της ευτυχίας. Οι νότες χαράς και αισιοδοξίας που νιώθεις μέσα στο ατελείωτο πεντάγραμμο της ζωής, είναι όλα όσα πραγματικά χρειάζεσαι!

Μια λέξη, ένα χαμόγελο ή ένας άνθρωπος, είναι κάποιοι από τους πιο όμορφους λόγους για τους οποίους αξίζει να νιώθεις ευτυχισμένος. Μια βόλτα, ένα ταξίδι, ένα βιβλίο, ένα δώρο, ακόμη και ένα ηλιόλουστο πρωινό είναι μερικοί ακόμη από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να νιώθεις ευτυχισμένος και ευγνώμων. Ολοκληρωτικά ευτυχισμένο μπορεί ωστόσο να σε κάνει μόνο ένας άνθρωπος και αυτός να είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Αν τον αγαπάς, αν τον αποδέχεσαι όπως ακριβώς είναι και αν νιώθεις υπερήφανος για όλα όσα έχεις βιώσει έως τώρα, τότε σε διαβεβαιώνω πως η αισιοδοξία θα γίνει μια για πάντα σύμμαχος σου και οι ευτυχισμένες στιγμές θα μοιάζουν ως η καλύτερη δυνατή προσθήκη που θα μπορούσες ποτέ να κάνεις στη ζωή που έχεις επιλέξει να ζεις.

Μην περιμένεις να σε αποδεχθείς ολοκληρωτικά, ούτε να ανέβεις στη κορυφή από τη μία ημέρα στην άλλη. Κάθε καλό για να σου συμβεί χρειάζεται χρόνο και σίγουρα υπομονή. Να θυμάσαι πως πάντα το πιο δύσκολο βήμα είναι το πρώτο, εάν πάρεις όμως την απόφαση να το κάνεις, τότε σίγουρα τα αμέσως επόμενα βήματα θα ακολουθήσουν πολύ πιο σύντομα από όσο φαντάζεσαι! Μην περιμένεις τίποτα και από κανέναν, παρά μόνο από τον ίδιο σου τον εαυτό! Αγάπησε τον και απόλαυσε τις απλές στιγμές της καθημερινότητας, τις οποίες ξεχνούσες να παρατηρήσεις έως τώρα. Εδώ που έφτασες, λίγο δεν είναι και εκεί που σκοπεύεις να πας, να είσαι βέβαιος/η πως σύντομα θα φτάσεις. Αρκεί να το πιστέψεις. Αρκεί στα αλήθεια να το λέει η καρδιά σου!

Ξημέρωσε… Δες τον ήλιο, απόλαυσε το πρωινό σου, μοιράσου το με κάποιον που το χαμόγελο του έχει ως απάντηση το δικό σου και λίγο αργότερα μπες εάν θες για λίγο στον κόπο να συνειδητοποιήσεις πως αυτή ίσως να ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ημέρας σου. Η ευτυχία βρίσκεται πάντα εδώ, απλά μας δίνεται διαδοχικά και συνήθως εκεί που δεν το περιμένουμε, γι’ αυτό και δυσκολευόμαστε πολλές φορές να την αναγνωρίσουμε. Αυτή τη φορά φρόντισε να την αναγνωρίσεις πιο σύντομα από πριν. Αυτή τη φορά μην ξεχάσεις να την απολαύσεις όπως ποτέ άλλοτε! Η ευτυχία βρίσκεται παντού! Για την ακρίβεια υπήρχε πάντα μέσα σου! Απελευθέρωσε την! Στα αλήθεια το αξίζεις πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου