Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Η λύτρωση θα έρθει όταν ξεχάσεις όσα σου έμαθαν

Και έρχονται εκείνες οι μέρες που κάνεις τον απολογισμό των πράξεων σου. Με λίγα λόγια, χωρίζεις τις ορθές και ηθικές από τις λανθασμένες. Και αυτή η διαδικασία, σε κάνει αυτόματα καλύτερο άνθρωπο, γιατί θες να βελτιώσεις τις καλές σου πράξεις και να περιορίσεις τις άσχημες.

Θέλεις να γίνεις, αυτό που λέμε, καλύτερο άτομο, όχι μόνο για σένα, αλλά και για όσους έχεις δίπλα σου. Γιατί όμως το κάνεις αυτό; Επειδή έτσι σου έμαθαν, επειδή σου το επιβάλουν ή επειδή το θέλεις;

Μία τέτοια συνήθεια θα έχει επιτυχία αν προκύπτει από την ευσυνείδητη θέληση σου, γιατί μόνο τότε θα αποδείξεις στους άλλους ότι είναι σημαντικοί για σένα, τόσο σημαντικοί, ώστε να θες να βελτιωθείς. Μμμ... Αυτά τα άτομα όμως, πρέπει να είναι πολύ σπουδαία, για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Στο σημείο που ξεπερνάς τα έμφυτα πάθη σου, όπως τον εγωισμό.

Και τότε είναι, που παίρνεις την μεγάλη απόφαση.

Τι γίνεται όμως αν συνεχίζεις να τα κάνεις όλα λάθος; Τι γίνεται αν αρχίζεις να απελπίζεσαι με την συμπεριφορά σου; Σε εκείνη την περίπτωση, χρειάζεσαι μόνο υπομονετικούς ανθρώπους που θα σε περιμένουν και θα σε στηρίξουν. Και εκείνες οι στιγμές είναι που σου υπενθυμίζουν, γιατί αξίζει να κάνεις αυτόν τον αγώνα.

Εκείνοι, οι γενναίοι και καλόκαρδοι θα σε περιμένουν με υπομονή να βγάλεις προς τα έξω την καλή σου πλευρά, αφού είναι σίγουροι πως υπάρχει.

Όμως, η αγάπη προς το πρόσωπό σου είναι αυτή, που τους κάνει σίγουρους. Και όταν καταφέρεις να κάνεις τους άλλους να σε αγαπήσουν τότε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, μπορείς να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα, και εν τέλει…. Να γίνεις αυτό το πρότυπο του ανθρώπου, για το οποίο όλοι συζητάμε!

Σε αυτήν την περίπτωση, θα ακολουθήσεις τον δρόμο προς την αυτό ολοκλήρωση, την αυτοπεποίθηση, τον αυτοσεβασμό, την αυτοκυριαρχία, και άλλα πολλά. Και αυτό το κυνήγι θα είναι ότι σημαντικότερο έχει κάνει ποτέ άνθρωπος... Γιατί, όλοι έχουμε την καλή και κακή μας πλευρά.

Την μία την εξυμνούμε και την άλλη, απλά, την αποδεχόμαστε. Έτσι, λίγες φορές ακολουθούμε τον διαφορετικό και καινοτόμο δρόμο, τον δρόμο της λύτρωσης και της εσωτερικής πληρότητας και ευτυχίας. Τον δρόμο που θα μας κάνει καλύτερους , και στη συνέχεια ευτυχισμένους, καθώς…. ‘’Μία ψυχή δεν μπορεί να δει το ωραίο, αν δεν είναι ωραία αυτή η ίδια’’!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου