Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Παραιτήσου για να ζήσεις

Παραιτήσου. Παραιτήσου από τη δουλειά που δεν αγάπησες ποτέ. Από τους φίλους που δεν έμαθαν να ακούνε, παρά μόνο να μιλάνε για εκείνους.

Παραιτήσου από εκείνον τον πατέρα, που αν ήσουν γυναίκα δε θα διάλεγες ποτέ για το παιδί σου. Παραιτήσου από εκείνον τον ηλίθιο ανεκπλήρωτο έρωτα, που μόνος σου τον έθρεψες, μόνος σου τον συντήρησες, μόνος σου τον ανέπτυξες και τώρα τον έχεις και γυρνάει πέρα δώθε και δεν ξέρεις τι να τον κάνεις. Δώσε του μια να πάει στα κομμάτια.

Παραιτήσου από ό,τι σε ταλαιπωρεί ψυχικά. Παραιτήσου από το τριετές συμβόλαιο σπιτιού που έχεις νοικιάσει στο κέντρο της πόλης. Αφού εσένα σού αρέσει η εξοχή. Παραιτήσου από εκείνον τον γάμο που νόμιζες ότι ήθελες και θα σε κάνει άξιο άτομο στην κοινωνία. Παραιτήσου από μια κληρονομιά που δε θα λάβεις ποτέ στο χέρι σου, γιατί θα μαλώνεις πάντα με εκείνα τα ξαδέρφια εξ αγχιστείας.

Παραιτήσου για ό,τι δε σε κάνει να χαίρεσαι τον ήλιο το πρωί. Παραιτήσου για ότι δε σε κάνει να γελάς. Μην ακολουθείς παρέες σε δρώμενα, που δε σε αφορούν, απλά επειδή το θέλει η κοινωνία. Παραιτήσου από νόρμες που σε κάνουν πρόβατο σε μεγάλο κοπάδι. Μη γίνεις λύκος. Απλά ζήσε μόνος, για ό,τι σε γεμίζει. Αν ακολουθήσει και άλλος τον δρόμο σου καλώς. Αν όχι η μοναχικότητα είναι πολυτιμότερη της παρέας του «πρέπει».

Παραιτήσου για να αγαλλιάσεις. Παραιτήσου για να είσαι ο εαυτός σου. Παραιτήσου γιατί κανένας δε θα σε κλάψει περισσότερο, αν πεθάνεις δυστυχισμένος. Παραιτήσου γιατί ό,τι έμεινε να ζήσεις, αξίζει να το ζήσεις για το όνειρο. Αν το δικό σου είναι να σκάβεις για να βρεις θησαυρούς, κάνε το. Και ας σε πουν τρελό. Τι σε νοιάζει; Άλλωστε είχες τα κότσια να παραιτηθείς από αυτό το ψυχιατρείο.

Πολλοί δε θα σε αφήσουν να το κάνεις. Διαβολοφωνές θα σκούζουν εκκωφαντικά στα αυτιά σου, για να σε αποτρέψουν από μια τέτοια παραίτηση. Είναι οι φωνές όσων δεν έχουν τη μαγκιά να παραιτηθούν οι ίδιοι.  Παραιτήσου για ένα καλύτερο δικό σου και μόνο αύριο. Παραιτήσου γιατί ο χρόνος περνάει. Παραιτήσου γιατί κάθε μέρα θάβονται εκατομμύρια άνθρωποι στον βωμό της δήθεν αξιοπρέπειας. Παραιτήσου γιατί δεν πρέπει να θαφτείς ανολοκλήρωτος. Παραιτήσου γιατί οι στιγμές είναι ανάσες. Και κάθε μία σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον θάνατο. Είτε είσαι 20, είτε 80, έχεις τις ίδιες πιθανότητες να μην ξυπνήσεις. Όταν φτάσει όμως το τότε, πρέπει να μπορείς να σε θαυμάζεις που δεν ντράπηκες να παραιτηθείς από ότι σε έκανε σκουπίδι σε μια μεγάλη χωματερή. Παραιτήσου για να ζήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου