Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Η δύναμη του εσωτερικού ταξιδιού

Αν ξέρεις πως τα πάντα συμβαίνουν για συγκεκριμένους λόγους,
Αν ξέρεις πως η μαγεία είναι εφικτή μόνο όταν αφήσεις την αρνητικότητα,
Αν ξέρεις πως μπορείς να εκδηλώσεις τα πάντα αν βρίσκεσαι σε αρμονία,
Αν ξέρεις πως αναζητάς μια απάντηση για το τι είναι η ζωή,
Αν θες να βιώσεις τον λόγο για τον οποίο πραγματικά είσαι εδώ,
Αν θες να τον εφαρμόσεις στην καθημερινή ζωή σου, στις σχέσεις και στην δουλειά σου,
Τότε προορίζεσαι να δουλέψεις για να το πραγματοποιήσεις.


Το εσωτερικό ταξίδι είναι ένας δρόμος για λίγους και είναι για εκείνους που θέλουν να ξυπνήσουν στον πραγματικό κόσμο, σε έναν κόσμο γεμάτο με σπουδαίες ευκαιρίες, όμορφους ανθρώπους ώστε να βρουν την εσωτερική γαλήνη που πολλοί θέλουν αλλά λίγοι έχουν.

Μπορεί να νιώθεις ότι προορίζεσαι για κάτι περισσότερο από αυτό που κάνεις τώρα. Είναι σαν αισθάνεσαι πως κάτι δεν πάει σωστά και θες να απελευθερωθείς από κάτι που δεν μπορείς να εκφράσεις με λόγια. Είναι σαν να ξέρεις πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα αλλά φαίνεται ότι υπάρχει μια ομίχλη μπροστά σου και όσο περισσότερο προσπαθείς τόσο πιο πυκνή γίνεται. Είναι απογοητευτικό επειδή ξέρεις πως υπάρχει ένα φως κάπου εκεί.

Το εσωτερικό ταξίδι έχει να κάνει με το να φτάσεις σε αυτό το φως.

Για μένα ήταν να κατανοήσω τον εαυτό μου φορές που φαινόταν εντελώς παράδοξο. Το να ξεπεράσω την ψευδαίσθηση ότι ξέρω τον εαυτό μου ήταν κάτι βαθύτερο και έχει βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μου και των γύρω μου. Όλοι οι τομείς της ζωής μου χαρακτηρίζονται από την εσωτερική γαλήνη μου. Το ίδιο ταξίδι είναι διαθέσιμο και για σένα.

Απλώς πρέπει να βρεις το θάρρος να απελευθερωθείς. Από τι; Από πολλά πράγματα αλλά κυρίως από τις προσδοκίες των άλλων για το ποιος πρέπει να είσαι. Από το πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι, πως πρέπει να σκέφτεσαι, από τους κοινωνικούς περιορισμούς, από την επιρροή που ασκούν οι ειδήσεις για το τι τρώμε, πως επηρεάζεται η υγεία μας και το πώς πρέπει να είναι οι σχέσεις μας για να είμαστε ευτυχισμένοι. Γενικότερα, από όλα σου υποδεικνύουν το πώς πρέπει να ζεις την ζωή σου.

Κανείς δεν διδάσκει το εσωτερικό ταξίδι. Δεν αποτελεί μέρος του συστήματος ακόμα και αν θα έπρεπε. Κανένας δεν μπορεί να σου μάθει αυτές τις δεξιότητες. Πρέπει να τις βρεις μόνος/η σου.

Οπότε αν έχεις κουραστεί στην προσπάθεια σου να βρεις τον δρόμο σου και θες να μάθεις περισσότερα, απλώς ακολούθα το μονοπάτι που οι αρχαίοι πνευματικοί δάσκαλοι έστρωσαν μέσα στους αιώνες διδασκαλίες. Το μονοπάτι για να αφυπνιστείς. Για να γνωρίσεις τον εαυτό σου και την ουσία σου πέρα από την κοινωνική διαμόρφωση, τις λανθασμένες πεποιθήσεις και τα ψέματα που λες στον εαυτό σου για το πόσο σπουδαίος/α είσαι ή δεν είσαι. Μόλις δεις την αλήθεια, όλα θα έρθουν στην θέση τους και θα καταλάβεις πραγματικά τον εαυτό σου.

Απλώς πρέπει να ανοίξεις τα μάτια σου και να το δεις όπως είναι. Υπάρχει ένα μονοπάτι, απλώς ακολούθα το. Δεν θα συμβεί μέσα σε μια νύχτα αλλά το πρώτο βήμα είναι να προετοιμάσεις το μυαλό σου μέσα από πράξεις, λόγια και πεποιθήσεις σε όλα όσα κάνεις και είσαι. Τότε, όταν θα είσαι έτοιμος/η και έχεις δουλέψει αρκετά για να απελευθερώσεις το μυαλό σου, θα συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου