Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Είναι τελικά τόσο δύσκολο να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Είναι τελικά τόσο δύσκολο να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας; Και αν σας έλεγε κάποιος ότι η αγάπη, η αποδοχή και η εκτίμηση προς τον εαυτό σας αποτελεί το θεμέλιο της ψυχικής υγείας;
 
Εάν οι άνθρωποι αρχίσουν να αγαπάνε περισσότερο τον εαυτό τους, η ζωή τους θα γίνει πολύ καλύτερη. Θα νιώθουν πιο χαρούμενοι και ο σχέσεις τους με τους άλλους θα βελτιώνονται συνέχεια. 
 
Η ζωή είναι ένα ταξίδι αυτοανακάλυψης.
Και όταν αγαπάμε τον εαυτό μας μπορούμε πραγματικά να αγαπήσουμε και τους άλλους ανθρώπους. Δυστυχώς όμως δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Συχνά θέτουμε όρους στην αγάπη και υπάρχουν φορές που τιμωρούμε τον εαυτό μας ή του βάζουμε διάφορες ταμπέλες, που ορίζουν την αξία του. Όμως μπορούμε να αλλάξουμε. Μπορούμε να αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως ακριβώς είναι. Είμαστε η δύναμη που επιδιώκουμε.
 
Εάν δεν είστε πρόθυμοι να αγαπήσετε τον εαυτό σας σήμερα, δεν πρόκειται να τον αγαπήσετε ποτέ. Γιατί οποιαδήποτε δικαιολογία έχετε σήμερα, θα έχετε και αύριο και μεθαύριο και για πάντα.  Σήμερα είναι η μέρα που μπορείτε να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να γίνετε υπεύθυνοι για τη ζωή σας. Η αγάπη είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν, με τον ίδιο τρόπο που επιλέγουν το θυμό, το μίσος ή τη θλίψη.
 
Η αγάπη έρχεται από μέσα μας. Μόνο αν αρχίσετε να βλέπετε τα καλά σας στοιχεία, τότε μόνο θα απολαμβάνετε τις ομορφιές της ζωής. Σταματήστε να επικεντρώνεστε στα αρνητικά και επικεντρωθείτε σε αυτά που είστε καλοί.
 
Όλοι μας έχουμε καλές πλευρές και όλοι έχουμε αδυναμίες. Αν όμως βλέπετε μόνο τα άσκημα, ξεχνάτε ό,τι όμορφο έχετε. Η αγάπη είναι η πιο ισχυρή θεραπευτική δύναμη που υπάρχει. Μπορεί αυτή τη στιγμή να νιώθετε δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι, αν όμως το πάρετε απόφαση, θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και να τον αγαπήσετε έτσι ακριβώς όπως είναι. Κάθε μεγάλο ταξίδι, ξεκινά από ένα απλό βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου