Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Γνωρίζοντας το σωστό άνθρωπο τη λάθος στιγμή

Ίσως ο σωστός άνθρωπος να ήταν η πρώτη σας αγάπη, ο άνθρωπος που αγαπήσατε βαθύτερα από κάθε άλλον. Ίσως η ένταση και το πάθος που νιώθατε κάθε φορά που εκείνος ή εκείνη βρισκόταν κοντά σας να είναι κάτι που δεν θα μπορέσετε να βιώσετε ξανά. Και αναρωτιόσασταν πώς ένας άνθρωπος μπορεί να νιώσει ταυτόχρονα τόσο χαρούμενος, αλλά και τόσο θλιμμένος.

Η συνάντηση με τον σωστό για εσάς άνθρωπο, τον άνθρωπο που θα λέγατε ότι είναι η αδελφή ψυχή σας, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που μπορείτε να βιώσετε κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Δυστυχώς όμως, αυτή η συνάντηση δεν συμβαίνει πάντα στο σωστό χρόνο. Και αυτή η συνθήκη είναι που προκαλεί πόνο και κάνει τη διαφορά.

Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει σε όλους μας. Και υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν ότι αν γνωρίσουμε τον σωστό άνθρωπο που θα αγαπήσουμε με όλη μας την ψυχή, δεν υπάρχει λάθος χρόνος, επειδή και οι δύο πλευρές θα εργαστούν σκληρά για να ξεπεράσουν κάθε δυσκολία.

Ναι. Αυτό ακούγεται πραγματικά εντυπωσιακό και υπέροχο. Αλλά δυστυχώς, ορισμένες φορές η ζωή έχει απαίσια αίσθηση του χιούμορ και έναν τρόπο να μας υπενθυμίζει ότι η δεν είναι μια ρομαντική κομεντί.

Στην πραγματική ζωή, ως ανθρώπινα όντα είμαστε εξαιρετικά πολύπλοκα κι τείνουμε να περιπλέκουμε κάθε κατάσταση και σχέση μας. Και ακόμα κι αν γνωρίσουμε την αδελφή ψυχή μας, αν εμείς από μόνοι μας δεν βρισκόμαστε στο σωστό μέρος ή αν δεν έχουμε γίνει αυτό που θέλουμε ακόμα, τότε η σχέση είναι δυστυχώς καταδικασμένη.

Οι σχέσεις δεν αποτυγχάνουν πάντα, επειδή ο άνθρωπος με τον οποίο καταλήξατε αποδείχθηκε λάθος για εσάς. Μπορεί να είναι ο σωστός άνθρωπος, αλλά αν εσείς δεν έχετε εξελιχθεί ή δεν τα έχετε βρει με τον εαυτό σας, τότε η σχέση συχνά αποτυγχάνει.

Και αυτό λειτουργεί και από τις δύο πλευρές. Αν ο/η σύντροφός σας δεν είναι σε θέση εκείνη τη χρονική περίοδο να αφοσιωθεί σε μια σχέση, τότε αυτή προφανώς και θα αποτύχει. Και όλοι μπορούμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες για τον λόγο που δεν είμαστε διαθέσιμοι για σοβαρή σχέση. Κάποιοι θα πουν ότι χρειάζονται να εστιάσουν πρώτα στην καριέρα τους. Άλλοι θα πουν ότι έχουν την ανάγκη να αποκτήσουν εμπειρίες, να ζήσουν κάποιες περιπέτειες, μέχρι να ηρεμήσουν.

Οι άνθρωποι μπορεί να σας δώσουν πολλές διαφορετικές δικαιολογίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι εσείς ή/και ο/η σύντροφός σας δεν είστε σε θέση να αγαπήσετε πλήρως και ολοκληρωτικά. Δεν είστε έτοιμοι να αγαπήσετε τον άλλο με τον τρόπο που χρειάζεται να αγαπηθεί.

Το κύριο πρόβλημα που ανακύπτει όταν γνωρίζετε τον σωστό άνθρωπο είναι ότι εκείνη τη στιγμή μπορεί να μην είστε έτοιμοι να δοθείτε ολοκληρωτικά σε αυτόν. Μπορεί να μην είστε έτοιμοι να κάνετε τους απαραίτητους συμβιβασμούς και να αφήσετε πίσω σας κάποια πράγματα, ώστε να αφοσιωθείτε πλήρως στη σχέση.

Η αγνότερη και βαθύτερη αγάπη υπάρχει όταν και οι δύο σύντροφοι μοιράζονται ένα κομμάτι του εαυτού τους με τον άλλο. Όταν μοιράζονται και αφουγκράζονται τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις επιθυμίες ο ένας του άλλου.

Αλλά τι συμβαίνει όταν είστε με τον σωστό άνθρωπο, αλλά νιώθετε ότι δεν μπορείτε να τον αγαπήσετε με τον τρόπο που αξίζει να αγαπηθεί; Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε – πρέπει να τον αφήσετε να φύγει.

Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνετε στη ζωή σας, αλλά όταν αγαπάτε πραγματικά κάποιον, θέλετε το καλύτερο γι’ αυτόν, σωστά; Και αν εκείνη την περίοδο δεν είστε ό,τι καλύτερο γι’ αυτόν, τότε χρειάζεται να βάλετε την ευτυχία του πρώτη και να αποχωρήσετε.

Αποφασίζετε να τον αφήσετε να βρει την αγάπη και την ευτυχία που αξίζει με έναν άλλο άνθρωπο, αν και βαθιά μέσα σας γνωρίζετε ότι εσείς οι δύο θα ήσασταν τέλεια μαζί – ίσως να ξαναβρεθείτε, όταν οι συνθήκες θα είναι καλύτερες.

Μέχρι τότε, επιλέξτε να τον αγαπάτε από μακριά. Και ίσως κάποια στιγμή, ο χρόνος γίνει κατάλληλος. Εξάλλου, η αγάπη είναι ένας από τους κύριους σκοπούς της ζωής. Ακόμα κι αν δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους. Αξίζει όμως κανείς να παλεύει γι’ αυτή με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου