Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Η αγάπη που πονάει, δεν μπορεί να είναι αγάπη

Όχι, η αγάπη δεν πονά. Αυτό είναι ένα άλλοθι που χρησιμοποιούν όσοι δεν ξέρουν αγάπη τι πάει να πει. Παιδεύει, αλλά δεν πονά. Και αυτό το παιδεύει, σημαίνει ότι μεγαλώνεις μαζί της, αλλάζεις, μεταβάλλεσαι, μεταμορφώνεσαι. Μόλις την αναβλύσεις, ίδιος με πριν δεν θα ξαναγίνεις ποτέ. Τόση είναι η δύναμή της!

Η αγάπη που πονά, αγάπη δεν είναι. Άμυνα, θυμός, φόβος, εγωισμός, ή εγωκεντρισμός μπορεί πίσω από τον πόνο να κρύβονται. Αλλά αγάπη αυτό δεν είναι.

Δεν σημαίνει ότι δεν θα διαφωνήσεις! Το πώς θα διαχειριστείς τη διαφωνία σου είναι που θα δείξει αν αγαπάς ή αν θέλεις απλά να έχεις δίκιο. Λίγη σιωπή και ένα χαμόγελο είναι ικανά να διαλύσουν πολλές φορές και τις ισχυρότερες διαφωνίες.

Στην αγάπη, θέση ισχυρού δεν υπάρχει. Βεβαίως ο ένας από τους δύο μέσα σε μία σχέση μπορεί να είναι πολύ πιο ισχυρός, αλλά ταυτόχρονα είναι και αυτός που γνωρίζει ότι δεν χρειάζεται ποτέ να επιδείξει και να προσδιορίσει τη θέση του. Και αν κάποιος είναι λιγότερο ισχυρός, ποτέ δεν θα φτάσει σε τέτοιο σημείο που να το αισθανθεί.


Όχι, η αγάπη δεν πονά. Ο πόνος πληγώνει, ενώ η αγάπη αυξάνει και θεραπεύει. Μέσα από μία σχέση μπορείς να βγεις πιο δυνατός αλλά πληγωμένος. Επειδή γίνεσαι πιο δυνατός, μην μπερδεύεσαι, γιατί ο πληγωμένος πονάει στο τραύμα και πληγώνει άλλους. Ο θεραπευμένος είναι που θα βοηθήσει και τον εαυτό του και την ανθρωπότητα γύρω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου