Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Κάνε το βήμα

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούω φίλους, γνωστούς, ακόμα και τον ίδιο μου τον εαυτό να λέμε ότι θέλουμε να αλλάξουμε, ότι θα θέλαμε μία άλλη ζωή κι ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι απ’ την καθημερινότητά μας. Απ’ την άλλη, αμέτρητες οι φορές που πήραμε την απόφαση γι’ αυτή την αλλαγή, όμως κάπου στη διαδρομή χάσαμε το μονοπάτι ή βρεθήκαμε σε αδιέξοδο και τα παρατήσαμε. Μέσα από αυτή την αποτυχία ή την παραίτηση μπαίνουμε στον σκληρό δρόμο της κριτικής, ξοδεύοντας πολύ περισσότερο χρόνο σε αρνητικές σκέψεις και γκρίνιες, με αποτέλεσμα να θεωρούμε τον εαυτό μας ανίκανο, να μην πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, στα ταλέντα μας και στις ικανότητές μας.

Σίγουρα, μια αλλαγή δεν είναι το ευκολότερο πράγμα, όμως φτάνουν πια οι δικαιολογίες, οι ανασφάλειες, οι περιορισμοί. Γιατί επιτρέπεις στον εαυτό σου να αισθάνεται απογοητευμένος με όλα αυτά;

Έφτασε η στιγμή τα συναισθήματα να τα κάνεις σύμμαχο στο ταξίδι σου. Δε χρειάζεται να κατεδαφίζεις τα όνειρά σου επειδή για κάποιο λόγο δεν έφτασες εκεί που ήθελες μέχρι σήμερα. Πάρε μια βαθιά ανάσα, κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη και με ειλικρίνεια ζήτα του αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη. Μη βάζεις όρια λόγω των καταστάσεων, των φόβων, των συνθηκών…

Ξεκίνα τώρα θέτοντας τους στόχους σου. Μη φοβάσαι, κάνε το πρώτο βήμα. Νιώσε την κάθε στιγμή αυτού του ταξιδιού κι όταν φτάσεις στο τέλος της διαδρομής, πες στον εαυτό σου πώς νιώθεις, τι είναι αυτό που σε κάνει να θες να είσαι εκεί.

Σε νιώθω ήδη πιο τολμηρό, πιο αποφασισμένο! Μη μείνεις απλά στην επιθυμία και τη θεωρία, μπες στην πράξη. Σκέψου… Πόσο μακριά ή κοντά είσαι από αυτό που ονειρεύτηκες; Αν σου έδινα μία κλίμακα απ’ το 1 έως το 10, όπου 1 είναι το «πολύ μακριά» και το 10 «έφτασα εκεί που επιθυμώ», τι βαθμό θα έδινες; Μια χαρά! Ξέρεις πού βρίσκεσαι στη διαδρομή σου.

Είτε ο δρόμος είναι μακρινός είτε είσαι στην τελική ευθεία, μην το βάζεις κάτω. Προχώρα! Σκέψου μια ενέργεια που θα μπορούσες να κάνεις, που μέχρι σήμερα δεν την έχεις δοκιμάσει. Σκέψου κάτι που ήδη κάνεις κι όμως βλέπεις ότι δε σου φέρνει επιτυχία.

Βλέπεις εμπόδια; Πόσο χαίρομαι για σένα που τα βλέπεις. Σημείωσέ τα, όταν θα φτάσει η στιγμή να τα ξαναδείς, θα τα αναγνωρίζεις. Σου λέει κάτι αυτό; Εμένα, δε σου κρύβω, με βοηθάει να τα ξέρω, να τα έχω φανταστεί… Γιατί προετοιμάζομαι, βάζω την πανοπλία μου και μπαίνω δυναμικά μέσα σε αυτά για να τα αντιμετωπίσω. Τι θα έλεγες να τα καταγράψεις και να σκεφτείς πώς θα προετοιμαστείς;

Μπες στη δράση! Ξεκίνα να κάνεις κάτι που θα σε φέρει πιο κοντά στον προορισμό σου. Μία μικρή ενέργεια. Μόλις θα έρθει η πρώτη μικρή νίκη, πίστεψέ με έχεις κάνει τη μισή διαδρομή.

Συνέχισε, μπορείς και το αξίζεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου