Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Η ζωή δεν συμβαίνει απλά. Απαιτεί την συμμετοχή μας.

Το Κάρμα είναι η σανσκριτική λέξη για την δράση. Όπως ο νόμος του Νιούτον, κάθε δράση πρέπει να έχει μια αντίδραση, όταν σκεφτόμαστε, μιλάμε ή κινούμε μια δύναμη που θα αντιδράσει ανάλογα. Αυτή η δύναμη επιστρέφει ίσως τροποποιημένη, αλλαγμένη ή διακοπτόμενη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δε θα είναι ικανοί να την εξουδετερώσουν. Αυτός ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος δεν υπάρχει για να τιμωρεί αλλά μάλλον για το καλό της εκπαίδευσης ή της μάθησης. Ένα άτομο μπορεί να μην δραπετεύσει από τις συνέπειες των πράξεών του αλλά θα υποφέρει μόνο αν το ίδιο έχει δημιουργήσει τις ώριμες συνθήκες για  τον πόνο του. Η άγνοια του νόμου δεν είναι δικαιολογία είτε οι νόμοι είναι δημιούργημα του ανθρώπου ή συμπαντικοί.

Ακολουθούν 5 Νόμοι που θα σας καθοδηγήσουν ώστε να σταματήσετε να φοβάστε και να αρχίσετε να νιώθετε ενθαρρυμένοι:

1. Ο μεγάλος νόμος
Αυτός είναι ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος. Αν αυτό που θέλουμε είναι η ευτυχία, η ειρήνη, η αγάπη και η φιλία, τότε θα πρεπε να είμαστε χαρούμενοι, ειρηνικοί, αγαπητοί και πραγματικοί φίλοι. Ό,τι στέλνετε στο σύμπαν επιστρέφει σε εσάς.

2. Ο νόμος της επέκτασης
Η ζωή δεν συμβαίνει απλά. Απαιτεί την συμμετοχή μας. Οτιδήποτε μας περικυκλώνει, δίνει πληροφορίες στον εσωτερικό μας κόσμο. Να είστε ο εαυτός σας με αυτό που θέλετε να έχετε στη ζωή σας.

3. Ο νόμος της ισορροπίας
Γιν και γιανγκ, φίλοι μου.
Υπάρχει ισορροπία σε οτιδήποτε. Το Κάρμα βλέπει σε αυτό ότι τα πιο σκοτεινά σκοτάδια παραδίνονται στα πιο λαμπρά φώτα. Κάθε αποτυχία είναι μια ευκαιρία για επιτυχία και κάθε επιτυχία μας οδηγεί σε μελλοντικές αποτυχίες.

4. Ο νόμος της σύνδεσης
Ακόμα και αν κάτι που κάνουμε φαίνεται επουσιώδες, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται καθώς τα πάντα στο Σύμπαν συνδέονται. Κάθε βήμα οδηγεί στο επόμενο βήμα και ούτω καθεξής. Ούτε το πρώτο βήμα ούτε το τελευταίο είναι μεγαλύτερης σημασίας, καθώς χρειάζονται και τα δύο για να επιτευχθεί η δουλειά. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνδέονται.
  
5. Ο νόμος της ανάπτυξης
Για να αναπτυχθούμε στο πνεύμα, πρέπει να αλλάξουμε εμείς και όχι οι άνθρωποι, τα μέρη ή τα πράγματα γύρω μας. Το μόνο που μας έχει δοθεί στη ζωή μας είναι ο εαυτός μας και αυτός είναι ο μόνος παράγοντας στον οποίο ασκούμε έλεγχο. Όταν αλλάζουμε το ποιοι και τι είμαστε μέσα στις καρδιές μας, οι ζωές μας ακολουθούν και αλλάζουν επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου