Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Πλωτή πεζογέφυρα “ταξιδεύει” σαν βάρκα!

Αυτή η πλωτή πεζογέφυρα μπορεί να “ταξιδέψει” κατά μήκος ποταμών και ωκεανών σαν βάρκα. Η σχεδιάστρια Margot Krasojevic συνέλαβε τη γέφυρα ως μια ευέλικτη δομή που μπορεί να διπλωθεί και να επεκταθεί έτσι ώστε να τοποθετείται με ευκολία κατά μήκος των αποβαθρών, να πλεύσει σε διαφορετικές θέσεις ή να τοποθετηθεί μόνιμα.

Η Krasojevic σχεδίασε μια πεζογέφυρα στον ποταμό Wulanmulun, που βρίσκεται στην πόλη Ordos, στην περιοχή της Kangbashi της Μογγολίας. Η γέφυρα SailBoat αποτελείται από ένα κύριο πλωτό τμήμα, τρεις διασταλτικές πεζογέφυρες και ένα τριπλό ιστίο από ανθρακονήματα. Το ιστίο μπορεί να χαμηλώσει και να ανυψωθεί από έναν περιστροφέα επιτρέποντας στη γέφυρα να λειτουργήσει σαν ιστιοφόρο για να φτάσει σε νέες θέσεις. Οι κυλινδρικοί στρόβιλοι διασταυρούμενης ροής λειτουργούν ως σχεδίες και βοηθούν στη σταθεροποίηση της αρχικής δομής.

Μια υδραυλική τηλεσκοπική δευτερεύουσα δομή υποστηρίζει τον πεζόδρομο που επεκτείνεται στο κύριο σώμα της δομής. Οι διαβάσεις είναι ευέλικτες και μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικά διαστήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η γέφυρα να μπορεί να μετακινηθεί σε διάφορα σημεία και θέσεις προσφέροντας ευελιξία στην χρήση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου