Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ο έρωτας δεν συναντήθηκε ποτέ με τα εύκολα και τα βολικά

Μετατρέψαμε τον έρωτα σε εξίσωση μαθηματική και αγωνιούμε όλοι μηδενός εξαιρουμένου να βρούμε την επίλυση της. Βουτήξαμε όλοι στο κυνήγι της επίλυσης του. Πήραμε και αναλύσαμε τα τρία άλυτα δεδομένα πάθος, συναίσθημα και μυστήριο.

Δεν λύνεται και δεν αναλύεται ο έρωτας αγαπητοί μου. Είναι μέρος της γοητείας του και του παιχνιδιού, να μην είναι τίποτα εύκολο και κατανοητό. Κανένας νοήμων άνθρωπος, μη ερωτευμένος δεν κατάφερε ποτέ να εξηγήσει την συμπεριφορά ερωτευμένων ανθρώπων.

Έρωτας-Λογική: σημειώσατε ένα λοιπόν.
Ποτέ κανένας δεν αναρωτήθηκε γιατί όταν πετάμε στα ουράνια από έρωτα, άλλα κάνουμε, άλλα νιώθουμε και αρκετές φορές από φόβο καταλήγουμε με ανθρώπους λάθος.

Οι απανταχού νομίζοντες ερωτευμένοι πόσες αγκαλιές κάνατε από την δύναμη της συνηθείας σας μην τυχόν ξεβολευτείτε από τους αναπαυτικούς καναπέδες σας και κάνετε και κανένα επικίνδυνο βήμα. Σηκωθείτε και τρέξτε πίσω από το πραγματικό σας συναίσθημα, το αντικείμενο του πραγματικού σας πόθου.

Όλοι εσείς οι βολεμένοι πόσα ψεύτικα σ αγαπώ είπατε από κεκτημένη ταχύτητα και πόσα φιλιά φανταστήκατε να δίνεται στο αντικείμενο του πόθου σας, φιλώντας τον λάθος άνθρωπο.

Δύσκολη κατάσταση το ξεβόλεμα. Ακόμα πιο δύσκολη η αποδοχή της επιλογής σας που τελείωσε άδοξα αλλά ποιος το παραδέχεται. Δυνατό επιχείρημα αποστροφής, η προοπτική της απογοήτευσής σας. Ο φόβος μπροστά στο άγνωστο σε μετατρέπει σε έρμαιο των φόβων σας. Και εκεί πέφτεις στην μεγαλύτερη παγίδα που έστησες μόνος σου στον εαυτό σου και ονομάζεται απωθημένο.

Και το απωθημένο αντικείμενο του πόθου σου αν δεν το κατακτήσεις καταλήγεις στην αυτοκαταστροφή σου, χωρίς να το καταλάβεις. Ο έρωτας δεν είναι για να κρύβεται και δεν μπορεί να κρυφτεί κιόλας. Κάτι σαν το βήχα ένα πράγμα.

Είναι κατακτητής και αγενής, ανεξάρτητος και αιμοβόρος. Και εκεί γίνεται το μεγαλύτερο λάθος σας γιατί χάνετε τη πραγματική ουσία του πιο όμορφου συναισθήματος.

Φοβόμαστε να αφεθούμε, φοβόμαστε να κατακτηθούμε, φοβόμαστε την άλωση. Μα ο έρωτας σε θέλει να μην τον φοβάσαι. Σε θέλει δυναμικό, χωρίς ίχνος δισταγμού, επιθετικό και χωρίς ίχνος δειλίας. Και ποίος καταλαβαίνει το πραγματικό κίνητρο. Ελάχιστοι.

Ευτυχισμένα πρόσωπα, γαλήνιες ψυχές, κοινές καθημερινές όμορφες στιγμές. Και όταν ο έρωτας σου χτυπήσει την πόρτα δεν τον καταλαβαίνεις λόγω περιστάσεων συνήθως. Και όταν τον χάνεις χτυπάς το κεφάλι σου που δεν τόλμησες να σηκωθείς από τον καναπέ σου. Σταματήστε λοιπόν τα καθώς πρέπει σας και βουτήξτε από τα μαλλιά τα καθώς θέλω σας. Και που ξέρετε ο έρωτας μπορεί να βρίσκεται μπροστά στην μύτη σας και να σας φανερώνεται απλόχερα.

Ζήστε τον χωρίς αναστολές, δισταγμούς και βολέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου