Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος

Κρύβεις τον πόνο, νομίζοντας πως θα γίνεις βάρος στους άλλους, αν πεις ό,τι σε προβληματίζει και επιμελώς μακιγιάρεις τη στεναχώρια σου, πίσω από μια μάσκα χαμόγελου και χαράς.

Σταμάτησες να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και νομίζεις πως δεν είσαι επιθυμητός και αρεστός.

Συνέχεια νοσταλγείς τις παλιές καλές μέρες, "βιώνοντας " καταστάσεις και στεναχωριέσαι που τώρα δεν είσαι όπως πριν.

Παραιτείσαι στην όποια δυσκολία παρουσιάζεται και σιχτιρίζεις τη μοίρα σου που αποφάσισε να σε μαυρίζει συνέχεια. Σταματάς κάθε προσπάθεια ν' αλλάξεις το οτιδήποτε. Κι ας το ξέρεις πως έχεις τη δύναμη να το κάνεις.

Νιώθεις θυμό που συσσωρεύεις μέσα σου και δεν τον εκδηλώνεις για να μη χαλάσεις "χατήρια".

Νιώθεις αβοήθητος, απελπισμένος. Μόνος. Ενώ κατά βάθος γνωρίζεις πως εσύ απομακρύνεις τους ανθρώπους από δίπλα σου. Αυτούς που προσπαθούν να σου αλλάξουν την άσχημη διάθεση και κρατάς κοντά σου "όμοιους" σου.

Νιώθεις πως δεν είσαι ικανός να πάρεις μια σωστή απόφαση και έτσι αφήνεσαι να σε παρασύρει μια στραβή στιγμή που ήρθε...

Σταμάτα. Σταμάτα, να μεμψιμοιρείς. Εσύ προκαλείς το άσχημο. Εσύ επέλεξες να γίνεις άβουλος και ν' ακολουθείς λανθασμένες συμβουλές πάνω στην απελπισία σου. Συμφωνείς μόνο όταν σου λένε πως όλα πάνε στραβά και διαφωνείς στο να παλέψεις. Συναινείς συνέχεια, χωρίς να το εννοείς. Δε γίνεσαι ούτε αρεστός, ούτε αποδεκτός έτσι. Άλλο γίνεσαι... Μια φορά θα πεις όχι. Και τότε θα δεις τη διαφορά. Όχι στο αρνητικό συναίσθημα όταν κάτι πάει στραβά. Όχι σε μίζερους ανθρώπους που σου διογκώνουν την στραβή. Αποδέξου αυτή την αλλαγή. Ναι, την άσχημη. Μην την υιοθετείς και παραιτείσαι. Όχι, δούλεψε να την μετατρέψεις προς όφελος σου. Αν κάτι δεν το κατάφερες τώρα, δεν είναι η ώρα για να γίνει. Θα γίνει όμως. Αυτό να κρατάς και να προχωράς.

Σταμάτα να γίνεσαι μέρος του προβλήματος. Έχε υπομονή, επιμονή και γίνε μέρος της λύσης. Μπορείς.