Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Έλξη

Πώς είναι δυνατόν κάποιοι άνθρωποι να κερδίζουν αμέσως τη συμπάθεια των άλλων, ενώ άλλοι να πασχίζουν για λίγη αγάπη;

Γιατί σας ελκύει ένας συγκεκριμένος τύπος άντρα ή γυναίκας με σχεδόν μαγικό τρόπο και άλλοι πάλι όχι – αν και είναι καταλληλότεροι για μια επιτυχημένη σχέση;

Για ποιο λόγο οι σχέσεις σας κινούνται πάντα τόσο απροκάλυπτα στο ίδιο μοτίβο, όσο κι αν εσείς κάνετε το παν για να το αλλάξετε;

Γιατί ο σύντροφός σας μονίμως αδυνατεί να συμπεριφερθεί διαφορετικά από ό,τι συνήθως, όσο κι αν καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες;

Γιατί το Σύμπαν σάς στέλνει το αντίθετο από αυτό που επιζητείτε με όλες σας τις δυνάμεις ή ακόμα και το απόλυτο τίποτα;

Ο λόγος για όλα αυτά είναι η δύναμη έλξης του μαγνήτη της καρδιάς σας. Δρα πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, τη μόρφωση, την ηλικία, τη γλώσσα και τα υλικά αγαθά. Η δύναμη αυτή λειτουργεί αφενός σαν ένας μαγνήτης που κάνει εσάς και ορισμένους ανθρώπους ή καταστάσεις να έλκεστε ή να απωθείστε, που σας κάνει να αντιδράτε ή να μένετε απαθείς, αφετέρου σαν ένα πρόγραμμα το οποίο ορίζει οι εμπλεκόμενοι να συμπεριφέρονται με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Τίποτα δε συμβαίνει άσκοπα

Κάθε άνθρωπος που σας πλησιάζει και σας αγγίζει ψυχικά με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο έλκεται κατά ογδόντα τοις εκατό από τη δύναμη του μαγνήτη σας και κατά είκοσι τοις εκατό από εξωγενείς παράγοντες. Ακόμα και όταν εμφανίζονται στη ζωή σας άνθρωποι ή συμβαίνουν γεγονότα που είναι ασύνδετα εκ πρώτης όψεως, στην πραγματικότητα υπάρχει λόγος, μόνο που στις περιπτώσεις αυτές δεν είναι τόσο εμφανής και ευδιάκριτος. Όσο καλύτερα κατανοήσετε τα μυστικά του μαγνήτη της καρδιάς σας, τόσο πιο ξεκάθαρες θα γίνουν στα μάτια σας οι όποιες αιτίες και θα ζήσετε ένα υπέροχο ταξίδι, όπου θα ανακαλύψετε όχι μόνο τον ίδιο σας τον εαυτό, αλλά και τους άλλους.

Και όλα έχουν ένα νόημα

Παρατηρήστε τον άνθρωπο με τον οποίο έχετε σχέση αυτή τη στιγμή. Ή ανακαλέστε στη μνήμη σας την τελευταία σας σχέση. Το αίσθημα της συμπάθειας ή του έρωτα δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο τον βρήκατε. Αυτός ο άνθρωπος έχει ή είχε κάτι που επιθυμείτε ή ενσαρκώνει κάτι οικείο και όμοιό σας. Προφανέστατα πρόκειται για ένα συνδυασμό των παραπάνω. Επιπλέον διαθέτει χαρακτηριστικά πολύ διαφορετικά από τα δικά σας, με αποτέλεσμα να προκύπτουν συνεχώς αφορμές για συγκρούσεις.

Ανεξάρτητα από αυτό που ζείτε μαζί, υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα στο σμίξιμό σας: ο άλλος άνθρωπος σας βοηθάει να βρείτε τις πολύ προσωπικές σας απαντήσεις σε δύο θεμελιώδη ερωτήματα: «Ποιος είμαι;» και «Τι είναι η αγάπη;»

Μέσα από τη συμβίωση, τη συνδιαλλαγή και την καθημερινότητα με τον άλλο ανακαλύπτετε πολύ περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σας απ’ ότι αν ήσασταν μόνοι σας. Είτε αρχίζετε να αγαπάτε τον εαυτό και τη ζωή σας γιατί ο άλλος σας υποδεικνύει την ομορφιά σας και σας ενθαρρύνει, είτε σας αποθαρρύνει με τη στάση του και σας οδηγεί τελικά στο να βρείτε μέσα σας τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση και την εσωτερική ελευθερία σας. Κάποιες φορές γίνεται γρήγορα, άλλες φορές διαρκεί λίγο περισσότερο καιρό, αλλά το νόημα παραμένει πάντοτε το ίδιο.