Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Το χρωστάς στον εαυτό σου να είσαι έστω και λίγο αληθινός

Η διαφορετικότητα των ανθρώπων είναι αυτή που μας μαγεύει. Το γεγονός ότι είσαι διαφορετικός όμως γιατί σε φοβίζει;

Πόσες καθημερινές ιστορίες ακούμε που άνθρωποι απομονώθηκαν γιατί πίστευαν ότι είναι μόνοι τους; Πόσες φορές και εσύ κοίταξες περίεργα το διαφορετικό;

Ο καθένας μας κουβαλάει τα δικά του τέρατα που πρέπει να παλεύει καθημερινά. Ο καθένας μας βάζει μία μάσκα και αντιμετωπίζει την δική του καθημερινότητα.

Η μάσκα αυτή κρύβει πολλά. Χαμόγελα, ψεύτικα χαμόγελα και καμιά φορά ψεύτικες καρδιές.

Γιατί έχεις τόση ανάγκη να βάλεις αυτή την μάσκα;

Πως θα παλέψω καθημερινά για την ζωή μου; Ολοι μας μέσα μας κουβαλάμε πολλά ασήκωτα συναισθήματα. Ασήκωτα μυστικά. Περπατάς στον δρόμο και ο κόσμος κατακλύζετε από μάσκες στα πρόσωπα τους.

Και σκέφτεσαι. Είναι άραγε αληθινός ο κόσμος; Έχεις προσπαθήσει ποτέ να είσαι αληθινός; Να αφήσεις την μάσκα σπίτι σου και να δείξεις πραγματικά τι είσαι;

Βγάλε την μάσκα σου και άφησε την σπίτι σου μία φορά και προσπάθησε να δείξεις την πραγματική σου εικόνα ή μήπως είναι αυτή που σε φοβίζει και εσένα;

Μήπως τελικά αυτή την μάσκα την φοράς και στον καθρέφτη σου;

Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί. Ολοι μας κάτι κρύβουμε. Ολοι μας κάτι φοβόμαστε και κάπου θέλουμε να κρυφτούμε να νιώσουμε ασφάλεια. Κανείς όμως δεν συνειδητοποιεί ότι από το μόνο πράγμα που προσπαθείς να κρυφτείς είναι από τον ίδιο σου τον εαυτο. Τρέμεις στην ιδέα ότι αυτό που φοβάσαι περισσότερο απ’ όλα είναι ο ίδιος σου ο εαυτός.

Γιατί δεν πιστεύεις σε εσένα. Γιατι παλεύεις μέσα σου με τα συναισθήματα σου και τις φοβίες σου. Γιατί το μόνο πλέον που χρειάζεσαι για να επιβιώσεις είναι μία μάσκα. Όχι για τους άλλους αλλα για εσένα.

Κάπου όμως εκεί έξω, είτε αυτός λέγετε φίλος είτε οικογένεια είτε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο έχει καταφέρει με μαγικό τρόπο να μας την αφαιρέσει και το μόνο που του εχεις δώσει είναι ένα χαμόγελο απελευθέρωσης. Απελευθέρωση γιατι έδειξες ποιος είσαι. Γιατί δεν χρειάστηκες να κρυφτείς.

Ακόμα και αν δεν έχει βρεθεί κάποιος και είσαι μόνος σου ή νιώθεις μόνος σου κοιταξου στον καθρέφτη σου και βγάλε μόνος σου αυτή την μάσκα.

Το χρωστάς στον εαυτό σου να είσαι έστω και λίγο αληθινός.
‘’Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται συνήθως με τρεις τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ.’’ Ιμμάνουελ Καντ

 Στούς ανθρώπους που πρέπει κάθε μέρα να δείχνουν έναν άλλον εαυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου