Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Κάποιοι άνθρωποι σου δείχνουν ακριβώς τι δεν θέλεις να είσαι…

Στην Ζωή μας έχουμε φωτεινά παραδείγματα, αλλά έχουμε και κακά παραδείγματα, για να ερευνήσουμε και να επιλέξουμε τον προσωπικό μας Δρόμο.

Κάποιοι άνθρωποι σου δείχνουν ακριβώς τι δεν θέλεις να είσαι… Και ίσως αυτοί είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι, πριν έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό μας Εαυτό.

Τούτη η συμπεριφορά που, τάχα αθώα και προσβλητικά χωρίς πρόθεση, προκαλεί πόνο και απόγνωση στους άλλους, είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε το δικό μας ασυνείδητο και τα δικά μας «δήθεν» και να αποθεραπευτούμε μεταξύ συνειδητής και ασυνείδητης πρόθεσης.

Σημασία έχει να ανακαλύψουμε με ποιόν τρόπο μας διδάσκουν οι άλλοι.


Υπάρχουν αυτοί που μας δείχνουν που μπορούμε να φτάσουμε και εκείνοι που μας δείχνουν τι είναι οι ίδιοι σε σχέση με αυτό που νομίζουν ότι είμαστε εμείς…


Και το κάνουν τάχα αθώα και τάχα χωρίς επίκριση, ενώ όλο τους το χέρι κουνιέται μπροστά μας, για να μας δείξουν το λάθος μας.

Και επειδή αυτό το δώρο της Ελεύθερης Βούλησης ακόμα και αν δεν το ξέρουμε, μας δίνει πάντα ευκαιρίες να επιλέγουμε, ας προσπαθήσουμε να μην πάρουμε τον εύκολο δρόμο του «μου τραβάς και σου τραβάω τα σχοινάκια»…

Ας αφήσουμε το σχοινάκι στον άλλον να το τραβάει μόνος του και να τσακώνεται όσο θέλει με τον εαυτούλη του. Έτσι κι αλλιώς με τον Εαυτό του είναι ήδη τσακωμένος!

Και επειδή πάντα υπάρχουν ευκαιρίες να αποκτήσουμε αυτοσυνείδηση, ας δούμε τι γίνεται μέσα μας, όταν αυτό που έγινα δεν το αντέχει η καρδιά μου και αυτό που θέλω να είμαι δεν το αντέχει ο νους μου, για να αντιληφθούμε ποιος τσακώνεται με ποιόν.

Έτσι αλλάζουν και οι επιλογές μας και οι προτεραιότητές μας

Φωτεινή ημέρα να κάνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου