Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Οι γυναίκες δε χωρίζουν τους άνδρες που τις κάνουν να γελάνε!

Ο χωρισμός από μία σταθερή σχέση είναι δύσκολος, αλλά για τις γυναίκες είναι δυσκολότερος όταν ο πρώην τους τις έκανε να γελάνε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, όσο πιο αστείο βρίσκουν οι γυναίκες τον σύντροφό τους, τόσο πιο δύσκολο είναι να ζητήσουν και να ξεπεράσουν τον χωρισμό από αυτόν.

Μάλιστα όσο μεγαλύτερη είναι η αίσθηση του χιούμορ του πρώην τους, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζονται για να τον ξεχάσουν και τόσο πιθανότερο να προσπαθήσουν να ανακτήσουν προσωπική επαφή μαζί του.

Το γιατί συμβαίνει αυτό δεν είναι επακριβώς γνωστό, αλλά οι ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη εικάζουν ότι το χιούμορ αποτελεί ένδειξη καλών γονιδίων και έτσι είναι ιδιαιτέρως ελκυστικό για τις γυναίκες.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από εξελικτικούς ψυχολόγους του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Γουέιν (Wayne State) στο Ντητρόιτ, οι οποίοι ανέλυσαν στοιχεία από 392 εθελοντές οι οποίοι μόλις είχαν χωρίσει από τον/την μακροχρόνιο σύντροφό τους.

Στόχος της μελέτης ήταν να εντοπίσουν τις τυχόν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στην διαχείριση ενός χωρισμού εκτός γάμου (κανένας εθελοντής δεν ήταν παντρεμένος με τον/την πρώην του).

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Adaptive Human Behavior and Physiology», πέραν των ευρημάτων για το χιούμορ, η μελέτη τους έδειξε ακόμα ότι οι γυναίκες έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν πως νιώθουν ευτυχισμένες έπειτα απο τον χωρισμό τους.

Αυτό οφείλεται στο ότι ως φαίνεται είναι αυτές που συνήθως ζητούν διακοπή της σχέσης και όχι οι άντρες, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν.

Οι άνδρες, από την άλλη πλευρά, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι νιώθουν σεξουαλικώς «μπλοκαρισμένοι» από τον χωρισμό τους - προφανώς επειδή συνήθως δεν τον ζητούν αυτοί.

«Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι συμπεριφορές μετά τον χωρισμό εξαρτώνται περισσότερο από το ποιος τον έχει ζητήσει παρά από το φύλο», καταλήγουν οι ερευνητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου