Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Caterham Carbon E-Bike: Formula 1 με πεντάλ

Η ηλεκτροκίνηση είναι η τελευταία τάση για την κίνηση με τροχούς σήμερα, τόσο σα μόδα, όσο και σαν τεχνολογική εξέλιξη. Κάθε μέρα σχεδόν βλέπουμε καινούριες προτάσεις που πλέον δεν μένουν στο κομμάτι του αυτοκινήτου. Πιο πρόσφατη πρόταση τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Ανάμεσα στις πιο πρωτοποριακές αυτή της Caterham, που προσφέρει ένα τεχνολογικά εξελιγμένο, αλλά συνάμα ξεχωριστό σε εμφάνιση και design ηλεκτρικό ποδήλατο.

Έμπνευση στο όλο εγχείρημα έδωσε η εμπλοκή της Caterham, κατασκευαστή ελαφρών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, με την Formula 1. Το ποδήλατο είναι 36 volt, 250 watt, με μία μπαταρία λιθίου 12 Ah. Η μπαταρία ουσιαστικά κινεί το ποδήλατο μέσο ενός 8τάχυτου «κιβωτίου» της γνωστής στους ποδηλάτες Shimano. Τα συμβατικά πετάλια μπορούν να φορτίσουν την μπαταρία, αλλά και να κινήσουν το ποδήλατο όταν αυτή έχει αδειάσει. Η ταχύτητα που πιάνει με την μπαταρία φτάνει τα 80 χ.α.ω.

Το σασί του Caterham Carbon E-Bike είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και carbon! Προσφέρεται σε τρία μεγέθη, τα οποία μπορούν επίσης να αλλάξουν ελαφρά για να ταιριάζουν ιδανικά στον αναβάτη. Το φτιαγμένο από carbon μπροστινό πιρούνι, με το μικρό αμορτισέρ και γεωμετρία F1, φροντίζει να μένει ο τροχός σταθερά στο έδαφος, ενώ η mono-shock πίσω ανάρτηση έχει, μεταξύ άλλων και την ευθύνη για το πέρασμα της «ισχύος» στο δρόμο.

Μια οθόνη LED πάνω στο τιμόνι προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης: ταχύμετρο, οδόμετρο και βέβαια δείχτη επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας. Οι ζάντες είναι αλουμινένιες, τα φρένα είναι εντυπωσιακοί δίσκοι και τα ελαστικά αρκετά φαρδιά.

Τιμή; Βλέποντας την επιγραφή F1 Tecnology πάνω στο σασί, δεν τολμάς καν να ρωτήσεις!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου