Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ο περιορισμός του χώρου βρίσκεται μέσα στο μυαλό σου

Είναι κάποιες φορές που αναρωτιέσαι πώς μπορείς να κινήσεις τις ενέργειες και να δημιουργήσεις τον δικό σου Παράδεισο σε τούτη τη μεριά του πέπλου, χωρίς να έχεις την δυνατότητα να κινηθείς επί του πρακτέου στη ζωή σου. Είτε βρίσκεσαι στον χώρο του σπιτιού σου και μεγαλώνεις τα παιδιά σου είτε σε ένα περιβάλλον εργασίας, χωρίς δυνατότητες να ανοιχτείς όπως θες, νιώθεις να περιορίζεσαι ως προς τις κινήσεις σου. Νομίζεις πως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, επειδή οι συνθήκες ζωής σε θέλουν να είσαι μόνιμα σε ένα σημείο, χωρίς πρακτική βοήθεια. Δεν υπάρχει κάποιος να σου κρατήσει τα παιδιά για να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο ή να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα ή να δημιουργήσεις εκείνες τις συνθήκες που θα σε κάνουν να βρεις έναν ερωτικό σύντροφο.

 Και όσο ο νους προβάλλει τους περιορισμούς, εσύ στεναχωριέσαι και το μόνο που μπορείς να προβάλλεις στη μεγάλη οθόνη του μυαλού σου, είναι ανεκπλήρωτες επιθυμίες και τρόπους να μπορείς να ξεφύγεις. Και αν παρατηρήσεις την εικόνα σου από ψηλά, θα δεις πως μοιάζεις με ένα εγκλωβισμένο ποντικάκι, που χτυπάει από το ένα τοίχωμα του κλουβιού στο άλλο.

Αν είσαι ένας από εκείνους που βιώνουν κάτι τέτοιο, σου έχω καλά νέα. Μπορείς να δημιουργήσεις οτιδήποτε επιθυμείς στον «περιορισμένο» χώρο που βρίσκεσαι ήδη, γιατί ο περιορισμός βρίσκεται μονάχα μέσα στο μυαλό σου. Και στο γιοφύρι της Άρτας να σε είχαν χτίσει, η σχέση που θες θα σε βρει, οι επαφές με άλλους συν-οδοιπόρους επίσης και οποιοδήποτε άλλο σενάριο νομίζεις πως μονάχα ένας ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να βιώσει, θα σου χτυπήσει την πόρτα.

Και πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; Υπάρχει ένα πολύ απλό μυστικούλι. Γείωσε πάθος στο σημείο του «περιορισμού» και θα τραβήξεις το ενδιαφέρον του Σύμπαντος στο να σου υλοποιήσει τις συν-δημιουργίες σου. Τόσο μα τόσο απλά. Νιώσε σα να βρίσκεσαι στο κέντρο του κόσμου, κάνε τις καθημερινές σου συνήθειες να φαίνονται σπουδαίες στο νου σου και μη σταματάς να εμπιστεύεσαι το Πνεύμα. Με το να νιώσεις ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχεις γύρω σου, καθαρίζεις το χώρο για να γειωθούν πολλά περισσότερα.

Κι επειδή το Σύμπαν δε στέλνει αυθαίρετα πακέτα καθώς εμείς είμαστε δημιουργοί και έχουμε ελεύθερη βούληση, θα σου στείλει εκείνα που έχεις δρομολογήσει μέσα σου να συμβούν. Και να είσαι σίγουρος πως θα παρουσιαστούν ευκαιρίες για να ξεκινήσεις να υλοποιείς το πάθος σου. Θα χτυπήσει ένα τηλέφωνο «άσχετο», ένα email θα σε οδηγήσει κάπου, μια ιστοσελίδα κατάλληλη που εντελώς «τυχαία» θα εμφανιστεί στην οθόνη σου… Νομίζεις πως το Σύμπαν δεν έχει τρόπους να σε πλησιάσει μέσα από την ύλη της 3ης διάστασης;

Το Σύμπαν βοηθάει εκείνους που βοηθούν τον εαυτό τους, μου λέει συχνά ένας αγαπημένος φίλος. Και είναι αλήθεια. Με το να στέκεσαι και να παραπονιέσαι ότι δε σου συμβαίνει τίποτα, θα λάβεις αυτό ακριβώς: δε θα συμβεί τίποτα. Η ενέργεια πρέπει να κινείται για να υπάρχει, λέει συχνά το γκρουπ. Ακόμη και εκείνα που ο νους ονομάζει «λάθη», είναι εκπληκτικές ευκαιρίες για να κινηθεί η ενέργεια. Καλύτερα να κάνεις πολλά και όμορφα «λάθη» παρά να μην κάνεις τίποτα. Πώς περιμένεις να σου συμβούν γεγονότα αν δεν ξεκουνήσεις και λιγάκι την ενέργεια; Και πώς το κάνεις αυτό; Με το να αρχίσεις να αλλάζεις την οπτική σου σε αυτά που ήδη σου συμβαίνουν.

Ο νους είναι εκείνος που σε κάνει να πιστεύεις πως έχεις περιορισμό στον χώρο. Ένας άνθρωπος που αισθάνεται όλη την μεγαλοπρέπεια και την υπεροχή της ελεύθερης βούλησης, και σε ένα δωμάτιο τρία επί τρία να τον βάλεις, μπορεί να δημιουργήσει το Σύμπαν στη Γη. Ενώ ένας άνθρωπος που δεν έχει αίσθηση του ποιος πραγματικά είναι, και όλο το νομό Θεσσαλονίκης να του δώσεις, το μόνο που θα καταφέρει είναι να πηγαίνει από το ένα σημείο στο άλλο λαχανιασμένος.

Κάνε πολλά όμορφα «λάθη» και «γκάφες». Είναι η προθέρμανσή σου για να αποκτήσεις όλα όσα επιθυμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου